Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğüne Cenk İleri getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, söz konusu atama 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

CENK İLERİ KİMDİR?

1969 yılında Ankara’da doğdu. Lise öğrenimini 1987 yılında TED Ankara Koleji’nde tamamlayan İleri, eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde devam etmiş ve 1996 yılında mezun olmuştur.

1997 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’nda göreve başlamış ve 2019 yılına kadar Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGITPA) Türk Grubu Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. TBMM’de; TBMM Başkanları ve milletvekilleri ile AGİTPA, AKPM, KEİPA, GDAÜPA, NATOPA ve AB’nin yurt içi ve yurt dışında yapılan toplantılarına ve ikili resmi ziyaretlere katılmıştır. Özellikle AGİTPA'da ve diğer uluslararası örgütlerde; insan hakları, güvenlik, terörizmle mücadele, göç, ekonomi, yolsuzlukla mücadele, Orta Asya, Akdeniz ve Karadeniz konularına ilişkin yapılan toplantılarda yer almış, AB Konvansiyonu ile ilgili görüşmelerde bulunmuştur. AGİTPA Göç Komitesinin çalışmalarına iştirak etmiştir. Farklı ülkelerde yapılan Parlamento Seçimlerini incelemek üzere AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından oluşturulan Seçim Gözlem Heyetlerinde ülkemizi temsil etmiştir.

2019-2021 yılları arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu’nda Uzman olarak görev yapmıştır.

2021 yılı Mayıs ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak göreve başlamış, 2022 yılının Ocak ayından itibaren ise Bakan Danışmanlığının yanı sıra Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2022 yılı Ekim ayından itibaren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdür Vekili olarak görevini sürdürmektedir.

İngilizce bilen İleri, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi