15 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yoğun bakım tedavisi sürüyor, organ hasarları için zamanla iyileşme bekleniyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yoğun bakım tedavisi sürüyor. Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu tarafından yapılan açıklamalarda, Zeyrek’in sağlık durumunun hala kritik olduğu, ancak hayati fonksiyonlarını sürdürmeye yönelik çabaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Prof. Dr. Topçu, sürecin son derece hassas olduğunu vurgulayarak, “Şu an için iyi ya da kötü diyebileceğimiz net bir gelişme yok. Organlarda ciddi hasar var. Tedavi sürecinde kalp, akciğer ve böbrek fonksiyonlarını desteklemeye çalışıyoruz” dedi. Bu topraklarda yıllardır milletine hizmet eden bir ismin yaşama tutunma mücadelesi, tüm Türkiye'yi derin bir üzüntü ve endişeye sevk etmiş durumda.

Organ Hasarları Ciddi: Uyandırma Planı Şimdilik Yok

Zeyrek’in sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi veren Başhekim Topçu, “Kalbinde ve akciğerlerinde ciddi düzeyde hasar mevcut. Şu an için hastayı uyandırmayı düşünmüyoruz. Tedavi sürecinin erken safhasında olduğumuz için bu kararı erken buluyoruz. Tüm enerjimizi hayati fonksiyonlarını korumaya harcıyoruz,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Zeyrek’in kalbinin bir süre durmuş olmasından kaynaklı olarak böbreklerinin de zarar gördüğünü belirten Topçu, ilk müdahale anından itibaren yapay diyaliz desteği sağladıklarını aktardı. Bu süreçte kalbin atım kapasitesinin ve akciğerlerin oksijenlenmesinin desteklenmesi, yoğun bakım ünitesinin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Durum Stabil, Ancak Kritik: Dünden Bugüne Değişiklik Yok

Hastane yetkililerince yapılan açıklamalarda, son 24 saatte Başkan Zeyrek’in durumunda belirgin bir değişiklik olmadığı vurgulandı. “Ne iyileşme ne de kötüleşme var. Yoğun bakım koşullarında, ileri düzey teknik donanımla tedavimiz devam ediyor. Organların kendini yenileme sürecine girmesi için zamana ihtiyaç var,” ifadelerine yer verildi.

Bu tarz ağır vakalarda, “48 saatte şu olur, 72 saatte bu olur” gibi net tahminler yapılamadığını belirten Prof. Dr. Topçu, “Her hastanın fizyolojisi farklıdır. Biz şu anda sadece hayatta kalmasını sağlamak ve komplikasyonları önlemek için çalışıyoruz,” dedi.

Destek Ekibi ve Dayanışma: Dualar ve Umutlar Başkan Zeyrek İçin

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de hastane önünde toplanan vatandaşlara ve siyasetçilere teşekkür ederek, “Sayın Genel Başkanımız gece geç saatlere kadar buradaydı. Tüm yurttaşlarımızın iyi dilekleri ve duaları bize moral veriyor. Ancak yarından itibaren hastanede günlük 6-7 bin hastanın hareketliliği başlayacak. Bu nedenle biraz daha hassasiyet rica ediyoruz,” diyerek, hastane çevresindeki yoğunluğa dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *