19 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Harun Çevik: “Türkiye, Stratejik Sektörlerde Yeni Fırsatlar Sunuyor”

Harun Çevik: “Türkiye, Stratejik Sektörlerde Yeni Fırsatlar Sunuyor”

Türkiye'nin önde gelen yatırımcılarından Harun Çevik, mevcut ekonomik dinamikleri değerlendirerek, yerli ve yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin sunduğu fırsatlara dikkat çekti. Özellikle üretim, teknoloji ve yenilenebilir enerji gibi stratejik sektörlerde ciddi bir potansiyel bulunduğunu ifade eden Çevik, doğru zamanlama ile yapılan yatırımların yüksek getiriler sağlayabileceğini belirtti.


“Türkiye’de yatırım yapmak için belki de son yılların en doğru zamanındayız. Yatırımcı için sadece risk değil, zamanlama da çok önemlidir. Ekonomik dönüşümün yaşandığı bu dönemde stratejik davranan girişimciler kazançlı çıkacaktır” diyen Harun Çevik, yatırım kararlarında sadece kısa vadeli kar değil, orta ve uzun vadeli potansiyelin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti.


“Türkiye’nin Potansiyeli Göz Ardı Edilemez”


Harun Çevik, Türkiye’nin özellikle genç nüfusu, güçlü iç pazarı, Avrupa ve Asya’yı birleştiren stratejik coğrafi konumu ve son yıllarda gelişen altyapı yatırımlarıyla dikkat çektiğini vurguladı. “Her kriz bir fırsat doğurur. Türkiye şu an önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Üretim ekonomisine geçiş, teknoloji yatırımlarına verilen destek ve sürdürülebilir enerjiye olan yönelim, vizyoner yatırımcılar için büyük bir alan açıyor” dedi.


“Yatırımın Değeri Katma Değerde Saklı”


Yatırımların artık sadece finansal sermaye ile değil, bilgi, vizyon ve teknolojiyle şekillenmesi gerektiğine dikkat çeken Çevik, “Üreten, geliştiren, inovasyona yatırım yapan herkes bu yeni dönemde fark yaratacak. Türkiye’de artık sadece para koymak değil, üretmek, düşünmek ve değer yaratmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Anadolu'da Yeni Yatırım Planları


Sanayi, enerji ve teknoloji alanlarında yatırımlarına devam eden Harun Çevik, özellikle Anadolu şehirlerinde yeni üretim tesisleri kurmayı planladıklarını belirtti. “Büyük şehirlerin ötesine bakmalıyız. Türkiye’nin her bölgesinde üretim yapabilecek insan kaynağı ve potansiyel mevcut. Bölgesel kalkınma sadece sosyal değil, ekonomik bir zorunluluk haline geldi” diyerek, yerel ekonomilerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.


Harun Çevik, açıklamalarını “Yatırım bir yolculuktur. Bu yolculukta zamanlama, vizyon ve cesaret belirleyici unsurlardır. Türkiye bu anlamda, sağlam bir gelecek kurmak isteyen her yatırımcı için doğru bir adres” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *