05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Hatay'da kaçak filtre operasyonu!

Hatay'da kaçak filtre operasyonu!

Hatay’da kayıt dışı üretilen 22 bin filtre ve araç parçalarına yönelik operasyonla 52 milyon TL kamu zararı önlendi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, kayıt dışı üretilen 22 bin filtre ve çeşitli araç parçalarını piyasaya sürmeye hazırlanan kişilere yönelik 6 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskınlarda, kamuya yönelik yaklaşık 52 milyon TL zararın önüne geçildi.Operasyon çerçevesinde, çeşitli marka hava, yağ ve motor filtreleri gibi parçaların bulunduğu 6 depo, polis ekipleri tarafından basıldı. Toplamda 22 bin adet üretim ve satış yetkisi olmayan araç parçalarına el konulurken, bu malzemeler yediemin deposuna teslim edildi. Olayla ilgili olarak 5 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Malzemelerin faturasız ve kayıt dışı olması nedeniyle kamunun büyük bir mali kayıptan korunduğu açıklandı.

Operasyon sırasında, vergi uzmanları ve SGK denetmenlerinin de katıldığı kontrollerde, 43 kişinin sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi. Kayıt dışı çalıştırma nedeniyle işyeri sahiplerine yaklaşık 2 milyon TL cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Faturasız ve kayıt dışı malzemelerin piyasa değerinin 30 milyon TL olduğu ve bu yolla kamuya toplamda 52 milyon TL’lik zarar verilmesinin önlendiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *