05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL İngilizlerden sonra şimdi de Almanlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan için skandal ifade

İngilizlerden sonra şimdi de Almanlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan için skandal ifade

The Economist ve Bloomberg'in ardından Alman Stern dergisi de Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde skandal ifadeler kullandı.

Dünya medyasında art arda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınlara bir yenisi daha eklendi. Alman "Stern" dergisinin son sayısının kapağında ve hazırlanan analiz haberde skandal ifadeler yer aldı.

Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırlanan sayının kapağında, "Kundakçı Erdoğan" ifadeleri yer aldı. Dergide ayrıca, "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" başlıklı bir yazı yayınlandı. Analizde, "Putin ve Batı ile müzakere ediyor, NATO'yu küçümsüyor ve Suriye'de savaş başlatıyor" ifadeleri de kullanıldı.

Yazıda ayrıca şu cümlelere yer verildi: "Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki, kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor."

İşte o kapak:

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist de geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, kapağına da Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti. Söz konusu kapak ve analiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasi isimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *