İstanbul'da İstiklal Caddesi saldırısının üzerinden 9 gün geçerken soruşturmayla ilgili her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir’in profili ve amatörce davranışlarının saldırıya dair çokça soru işaretinin oluşmasına yol açtığını yazan İsmail Saymaz, teröristin ikinci hedefinin İstanbul'daki tarihi Fatih Camisi olduğunu yazdı. Saymaz, teröristin ifadesiyle ilgili sızmalar nedeniyle Adalet bakanı Bekir Bozdağ'ın çok kızdığını ve soruşturma bürosundaki bazı memurların bu sebeple yerlerinin değiştirildiğini aktardı.

Terörist Albashır'ın "Abim ÖSO'da üst düzey komutan" ifadesini hatırlatan İsmail Saymaz, teröristin ifadesinin tamamını yayınladı. Teröristin Taksim'de iki kez keşif yaptığı itirafını aktaran Saymaz, "İkinci hedef Fatih Camisiydi" bilgisini paylaştı. İşte terörist Ahlam Albashır'ın Fatih Camisi ile ilgili anlattıkları:

FATİH CAMİSİNDE KEŞİF

"Bilal, Ahmet Elşeybun ve ben Fatih’e gitmek üzere sözleştik. Korsan taksiyi çağırdık. Bilal vazgeçti. Ahmet’le Fatih Camisi’nin önüne gittim. Zaman geçirip döndük. Bilal, 'Zorunlu haller haricinde atölyeden çıkma' dedi. Hacı aradı. 'Bilal’in lafını dinle' diye tehdit etti."

Editör: Haber Merkezi