Birçok ülkeye lojistik ve nakliye hizmeti veren Hiper Lojistik sizler için “Lojistik köy nedir? Nasıl hesaplanır?” sorularını yanıtlıyor.

Lojistik köy nedir?Lojistik hizmetlerinin ve eşya dağılım uygulamalarının, işletmeler tarafından yürütüldüğü belirli bir bölgedir. Bu bölgeler üzerinde bakliye alanında birçok faaliyet yürütülmektedir. Kurulan bölgeler metropollerin dışında yer alır. Yer seçimi gerçekleştirilirken, oluşturulan köyün taşıma bağlantılarına yakın olması göz önüne alınmalıdır.

Lojistik firması olan Hiper Lojistik, verdikleri tüm hizmetlerde olduğu gibi Romanya nakliye hizmetinde denakliye çözümlerini de sizler için en verimli olacak şekilde sunuyor. Türkiye’den Özbekistan nakliye hizmeti veren lojistik çözüm ortağı arıyorsanız Hiper Lojistik firması sizin için doğru bir tercih olacaktır.Özbekistan,tarih boyunca Türkiye ile dost ilişkileriyle bilinen ülkelerin başında gelmektedir. Yükleriniz ise bu dost ülkeye hizmet kalitesi göz önüne alındığından enuygun fiyatlarla taşınmaktadır.

Lojistik Köyleri Hakkında Önemli Bilgiler

Lojistik köylerinin temel işlevi, kombine taşımacılığın yönetimi ve kargo trafiğinin karayolundan demiryoluna aktarılmasıdır. Bölge üzerinde yüksek tır kapasitesi etkin bir şekilde kullanılmaktadır.İşletmelerin sahadaki ekonomik verimliliği ve aktivitesi çok daha iyi hâle gelebilmektedir. Lojistik köyü, kent merkezlerinin yakınında yer almalıdır.

Lojistik Merkezi Ne İşe Yarar?

Lojistik merkezleri, tüm lojistik uygulamalarının bir arada yürütülmesini sağlar. Çok modlu taşımacılık türleri kolayca uygulanabilir.Uluslararası taşımacılık koridorlarına çok daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Lojistik Merkezi Ne Demek?

Lojistik merkezi, hem ulusal hem de uluslararası alanda nakliye desteğinden yararlanmanızı sağlar.Lojistik ve eşya dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetleri bu merkez üzerinden yürütebilirsiniz.

Lojistik Köylerde Verilen Hizmetler Nelerdir?

Lojistik köyüiçerisinde birçok hizmet başarılı bir şekilde verilebiliyor. Taşımacılıktan, depolamayakadar her hizmet bu bölgede gerçekleştirilmektedir. Lojistik merkezlerinde birden fazla çeşitteki nakliye türünün uygulanmasını sağlayabilirsiniz. 1970’li yıllarda temelleri atılan lojistik köyleri dünyanın pek çok yerinde kullanılmaktadır. Türkiye’de lojistik köyü yapılması konusunda çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Lojistik köyü uygulamalarıile uluslararası standartlarda taşımacılık çözümlerinden yararlanabiliyor. Yeni ulaşım imkânları sayesinde, şehir içi trafik sorunları da çözüme kavuşturuluyor. Lojistik köyleri, hızlı taşımacılık ilkesini hayata sokarak ithalat ve ihracatın başarılı şekilde yapılmasını sağlıyor. Lojistik köylerde altyapı kurulumu son derece önemlidir.

Türkiye’de Bulunan Lojistik Köyleri

Türkiye’de hangi illerde lojistik köy bulunuyor?Türkiye’de faaliyete geçecek ya da faaliyete geçmesi planlanan lojistik köyleri şu şekildedir;

  • Samsun (Gelemen)
  • Eskişehir (Hasanbey)
  • İstanbul (Halkalı)
  • İstanbul (Yeşilbayır)
  • İzmit (Köseköy)
  • Kayseri(Boğazköprü)
  • Balıkesir(Gökköy)
  • Mersin (Yenice)

Lojistik köylerinin konumunu tercih ederken birçok faktör ele alınmaktadır. Lojistik köyü kurarken ihracatın ve ithalatın yoğun olarak yapıldığı yerler tercih edilmelidir. Lojistik köylerinin il sınırına 40 – 50 km mesafede olması gerekir. Bununla beraber farklı taşıma modellerine yakın Liman Bölgelerini, demiryolları ve karayolları gibi taşıma yerlerine de yakın olmalıdır. Özbekistan nakliye hizmetleri lojistik köyler üzerinden kolayca tamamlanır. Sizde Hiper Lojistik ile iletişime geçerek profesyonel nakliye desteğinden yararlanabilirsiniz. Güncel taşıma çözümleriyle lojistik alanında beklentileriniz fazlasıyla karşılanacaktır.

KAYNAK: Lojistik Köy Nedir?