Mağaza Market-Sen üyeleri, A101 marketi çalışanı Muhammet Ali Yaşar'ın yangında ölümündeki ihmalleri protesto etti.

İstanbul'un Esenler ilçesinde, Yaşar'ın hayatını kaybettiği A101 şubesi önüne kadar yürüyen Mağaza Market-Sen üyeleri ve Yaşar'ın yakınları, burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan İşçi Hareketi Koordinasyonu Sözcüsü Nurseli Gözüaçık, "Biz yolda yürürken polis bize 'Suç işliyorsunuz' diyor. Asıl suç Muhammed Ali Yaşar'ı ölüme terk eden ihmalsizliktir. Asıl suçu A101 patronları işliyor" dedi.

Mağaza Market-Sen adına açıklama yapan Doğan Can Aras, "Muhammet Ali Yaşar, arkamızda gördüğünüz yanmış mağazanın deposunda tüm ihmaller üstü örtülerek hayatını kaybetti. Kurulduğumuz günden bu yana A101 marketlerinde bu ihmallerin olduğunu anlattık. Bu ihmallere çözüm üretmek adına ne bu şirket harekete geçti ne de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" diye konuştu. 

Yangın çıkan şubedeki ihmallere dikkat çeken Aras, "3 yıldır bu mağazada arızalı olan, bakımı yapılmayan elektrik panoları eğer onarılsaydı, depoda ürünler düzenli bir şekilde bulunsaydı ve yangın kapısı kapalı olmasaydı bugün Muhammet Ali Yaşar aramızda olurdu. Muhammet Ali Yaşar'ı aramızdan alan A101 patronlarıdır, denetimsizliktir" ifadelerini kullandı. 

Sorumluların hesap vermesini isteyen Muhammet Ali Yaşar'ın teyzesi ise "Hesap versinler. Muhammet'imin kanını ödesinler ceza çekerek, hapiste yatarak. Taraf tutmasınlar, bir gün de onların başına gelir, bu ihmalkarlığı bilen duyan varsa çıksın insanca söylesin. Muhammet bugün bizi yandırdı, bir gün onlar da yanacak" dedi. 

Açıklamanın ardından Yaşar'ın arkadaşları, önüne şerit çekerek marketi kapattı.

Esenler’de A101 mağazasında çalışan Muhammet Ali Yaşar, 18 Haziran günü çıkan yangında hayatını kaybetmişti. 

Yaşar, mağazayı o gün tek açmak zorunda bırakıldığı için marketin alt katında bulunan depoya yükleme yapmak için indi. Mağazada yangın merdiveni bulunmaması ve alt kata sadece asansörle inildiği için çıkan yangın sonrasında asansör de arızaya geçti. Aşağı katta mahsur kalan ve merdiven olmadığı için çıkamayan Yaşar, burada dumanlardan boğularak hayatını kaybetti. 

Editör: Haber Merkezi