Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahlayı, tv100 'de Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sorularını yanıtladı.

Ertuğrul Özkök'ün "Bizi hapse attırmaya uğraştınız mı?" sorusuna Rasim Ozan Kütahyalı "Star Gazetesi’nde biz Kudret Köseoğlu diye bir karakter yarattık, o bendim. Orada temel gayemiz senin üzerine oynadık başta, Zafer Mutlu’da vardı. İhtilalci bir çabaydı o esas amaç hapis değildi, bir korku uyandırmaydı" diye konuştu.

Kütahyalı "2011 itibariyle sen görevden alındın, eski vesayetçi generalleri çöktü ardından o dönem AKP, Fetullah Gülen, liberaller ve Kürtlerin de büyük desteğiyle bir ittifak vardı ve bu ittifakın Türkiye’ye özgürlük getirileceğine inanılıyordu. 2011’lerden sonra Fetullah Gülen ve örgütü eski sistemdeki askerin yerine geçmek istedi. Eski sistemdeki askerden de beter yeni bir vesayet, Hakan Bey’i indirmek istediler ve Hakan Bey’i hapse atamadılar ondan sonra soğuk savaş başladı. Bütün eleştirilere varım netice milliyetçi, muhafazakar, Atatürkçü başka bir rejim ortaya çıktı ama Fetullahçılar döneminde de ben askere karşı mücadele kadar aktifim ‘O dönem konjonktür öyleydi’ diye bir şey yok, biz oluşturduk onları." ifadesini kullandı.

KEMAL BEY ADAYDIR, BU İŞ BİTMİŞTİR

2023 Cumhurbaşkanı seçimleri hakkında Kütahyalı, "Kemal Bey adaydır, bitmiştir bu iş. Bu iş Kılıçdaroğlu, Erdoğan müsabakasına gidiyor. Dürüst ve temiz bir seçim olacağını, Kemal Bey de Tayyip Bey de biliyor. Kemal Bey kazanırsa, güzel bir devir teslim töreni olacak, Tayyip Erdoğan ana muhalefet lideri olacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi