19 Mayıs 2022 Perşembe günü Halk TV  yazarı Seyhan Avşar'ın Barış Duyu hakkında yazdığı haber gündem oldu. Duyu ile ilgili haberini Alaattin Çakıcı üzerinden desteklemeye çalışan Avşar, tehdit edildiğini iddia ettikten sonra Çakıcı'ya gelen destekler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. 
 
19 Mayıs 2022 Perşembe günü www.halktv.com.tr 'de yazdığı "Çakıcı için kurşun atan tetikçi eroinle yakalanmış: İfadesinde yok yok" başlıklı haberinde, 16 kilo eroinle yakalanan ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Barış Duyu’nun savunmasında İçişleri Bakanı Soylu, MHP Milletvekili Feti Yıldız gibi önemli isimlere ilişkin iddiaların yer aldığını işledi. Seyhan Avşar'ın bir gazeteci olarak haber yapmasında sorun yok fakat, yaptığı haberin içeriği de detayı da konusu da Barış Duyu olmasına rağmen haber görselinden başlığına kadar her şeyin Alaatin Çakıcı üzerinden sunulması tam bir rezalet. Gazetecilik ahlakına da iş etiğine de uymayan bu davranış www.halktv.com.tr yönetimi tarafından da kabul görmüş olacak ki haberin bu şekilde yayımlanmasına izin verilmiş. 
 
Seyhan Avşar'ın da haberinde belirttiği üzre, Barış Duyu isimli şahıs daha önce de kendisini Mahkum Yakınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak lanse etmiş, bu iddia dernek yönetimi tarafından derhal inkar edilerek yazılı açıklama yayımlanmıştı. Böyle bir şahsın işlediği suç ve iddialarına yer verilen bir haberde, Seyhan Avşar'ın ve Halk TV'nin Alaattin Çakıcı üzerinden ilgi çekilmeye çalışılması, gazeteciliğin saygınlığını ve ciddiyetini hiçe sayarak daha çok okuyucunun "click bait" yöntemiyle habere çekilmeye çalışılması açık ara rezalettir. 
 
SEYHAN AVŞAR TEHDİT EDİLMİŞ 

Seyhan Avşar twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün yaptığı haberin ardından tehdit edildiğini iddia etti. Ancak, yine Alaattin Çakıcı ismini kullanarak ilgi ve popülerlik kazanmaya çalışmış. Çünkü yazdığı şey şu;  
 
"Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim." 
 
Seyhan Avşar'ın ve Halk TV'yi de arkasına alarak Alaattin Çakıcı'yı karalamaya ve Çakıcı üzerinden popülerlik kazanma çabası doğal olarak Twitter'da tepkiye neden oldu. Alaatin Çakıcı'ya gelen destek twitleri üzerine geri adım atan Seyhan Avşar, haberin ardından ilk defa Alaattin Çakıcı adını kullanmayarak şu mesajı paylaştı; 
 
"Tehdit edenin kim olduğunu bende bilmiyorum. Ancak yaptığım hangi haber nedeniyle tehdit edildiğimi biliyorum. Savcılığın tehdit eden hesabın kime ait olduğunu çıkaracağına inanıyorum/inanmak istiyorum. Detaylarını yazdım." 
 
ALAATTİN ÇAKICI CEPHESİNDEN BARIŞ DUYU AÇIKLAMASI 

Seyhan Avşar'ın haberinin ardından Barış Duyu'dan çok Alaattin Çakıcı'nın adının kullanılması ve Çakıcı üzerinden bir medya operasyonu yapılmaya çalışılmasının ardından Alaattin Çakıcı'nın Danışmanı Gazeteci Ferhat Aydoğan twitter hesabından şu mesajları paylaştı;  
 
"Mahkum Yakınları sözcülüğünü yaptığım bu süreçte,Barış Duyu isimli şahsın uzaktan yakından bizimle alakası olmadığını ve Alaattin Çakıcı’nın danışmanlığını yaptığım bu süreçtede uzaktan yakından alakası olmadığını ve tanımadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. 
@cumhuriyetgzt" 
 
"Alaattin ÇAKICI bugüne kadar Organize ve Cinayet masası yargıladı ve sorguladı.Hayatı boyunca Narkotik ve Mali şube sorgulamadı,çünkü işi olmadı #AlaattinÇakıcı #FerhatAydoğan #ÜzeyirÇakmaktaş #MahkumYakınları" 
 
ALAATTİN ÇAKICI'NIN YAKIN ARKADAŞI ÜZEYİR ÇAKMAKTAŞ SERT ÇIKTI 
 
Seyhan Avşar'ın dayanaksız ve iftira niteliğindeki haberi ve twitter paylaşımları arından, Alaattin Çakıcı'nın yakın arkadaşı olan Üzeyir Çakmaktaş twitter hesabından sert çıktı. Atılan manşeti "alçak bir iftira" olarak nitelendiren Çakmaktaş, twitlerinde şu ifadeleri kullandı;  
 
"1-Barış Duyu’nun Alaattin Çakıcı ile bir bağı ve yakınlığı yoktur, 
2-Alaattin Çakıcı, uyuşturucudan ve satıcılarından nefret eder, 
3-Kim seni tehdit etmiş, ismini açıkla. 
4-Tehdit edenin kim olduğu bilinmeden Halk tv’nin”Alaattin Çakıcı tehdidi”manşeti atması alçak bir iftiradır! 
 
Merak edenlere… 
Alaattin Çakıcı, 40 yıllık arkadaşım. Kendisini iyi tanıyorum. Bir takım kriminal olaylardan sorumlu tutularak yargılandı;bedelini ödedi. Dosyasında mafya kategorisine giren hiç bir suçu yoktur. Geçmişte sadece devleti dolandıranlara fatura kesmiştir." 
 
Seyhan Avşar'ın gelen tepkiler üzerine bugün attığı "Tehdit edenin kim olduğunu ben de bilmiyorum." twitinden sonra Üzeyir Çakmaktaş bir twit daha atarak;  
 
"Seyhan Avşar,tehdit edenin kim olduğunu bilmiyor muş! Madem bilmiyordun, @halktvcomtr neden namussuzca iftira ederek “Alaattin Çakıcı tehdidi”şeklinde manşet attı Etik davranın diyeceğim,ancak sizde olmayanı sizden istemek absürd olur!" ifadelerini kullandı. 
 
SEYHAN AVŞAR'A GAZETECİ METİN GİRE’DEN DE BİR SORU GELDİ

Sayın Seyhan Avşar gerek gazetecilik mesleğinde gerek Halk TV'de takip edilen, okunan ve izlenen bir meslektaşım. Yaptığı haberin ardından kendisinin "üstün" araştırmacı gazeteciliğine ve gazetecilik etiği gereği elinde delilleri olduğuna inandığım şu soruları sormak istiyorum; 
 
-Alaattin Çakıcı'nın daha önce 2 kez yurt dışında yakalandığını biliyoruz. Fransa ve Avusturya'da sorgulanan Çakıcı'nın cinayet ve gizli servis masaları haricinde farklı bir birim tarafından sorgulanmadığını da biliyoruz. Alaattin Çakıcı yurt dışında kaçakçılık, narkotik veya kara para aklama suçlarından veya herhangi birinden bir kez dahi sorgulandı mı?  
 
-Alaattin Çakıcı'nın ömrü hayatı boyunca Türkiye'de sadece siyasi ve organize suçlardan dosyası olduğunu da biliyoruz. Seyhan Avşar'ın elinde, Alaattin Çakıcı'nın Türkiye'de kaçakçılık, narkotik ve/veya kara para aklama suçlarından herhangi biriyle ilgili sorgulandığı, suçlu bulunduğu bir dosya, dava herhangi bir delil var mı? 
 
Eğer attığınız manşeti destekeleyecek bir deliliniz, 16 kilo eroinle yakalanmış birini "zorlamayla" Alaattin Çakıcı ile bağlantılı biri gibi gösterirken bunu kanıtlayan bir belgeniz, "tehdit ediliyorum" derken dahi cümleye Alaattin Çakıcı ile başlarken sizi tehdit eden kişi veya kişilerin Alaattin Çakıcı ile bağlantısı olduğunu kanıtlayacak bir bilgi, belge, kanıtınız yoksa ama yine de bu sayılanları yapıyorsanız... Kusura bakmayın, en hafif tabirle siz gazeteci falan değilsiniz. Bahsettiğim şeylerde Alaattin Çakıcı ismi yerine kendi adınızı yazın ve öyle düşünün, size de medya tetikçiliği gibi gelmiyor mu?

Editör: Haber Merkezi