Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı alınmıştı.

Bu kararla birlikte otobüslerde de yüzde 50 yolcu uygulamasına geçilecek.

Açıklamanın ardından çok sayıda kişi otogara akın etti. Yasak başlamadan memleketlerine gitmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, konuyla ilgili açıklama yaptı. Özcan şu ifadeleri kullandı:

- Bu durum fırsata çevirmek isteyenler olabiliyor. Belediyeler ile görüştük. Yüksek fiyattaki taşımacılar için önlem alınacak.

- Burada bulunan otobüs firmalarının yüksek fiyatlarda bilet satacaklarını zannetmiyorum. Böyle bir fırsatçılık ile karşı karşıya kalan vatandaşımız gelip bize söylesin.

- Şu an fiyatlarda bir artış söz konusu olmamalı. Yüksek fiyatla bilet satamaz kimse. Asıl artış Cuma gününden sonra uygulanacak.

-  Bizler bu süreçte bakanlık ile görüştük. Cuma gününden sonra yüzde 50 fiyat artışı talep ettik. Bakanlığımız da bu talebimizi makul karşıladı. Birkaç gün içerisinde sonuç alacağız.

Editör: Haber Merkezi