05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi'den ilginç açıklama: 'Çocuk bile 9 ayda doğuyor'

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi'den ilginç açıklama: 'Çocuk bile 9 ayda doğuyor'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Edirne Tarım Sektörü Temsilcileri toplantısına katıldı. Kirişçi toplantıda ilginç bir açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Edirne Tarım Sektörü Temsilcileri toplantısına katıldı.

Edirne Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıda bakanlığının projelerinden bahseden Kirişci, “Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta bazı problemler olduğunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayı biraz geçti, çocuk 9 ayda doğuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla biraz beklerseniz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Süt fiyatlarında artışa da değinen Kirişçi, "Süt fiyatları, mart ayında, ben göreve geldiğimde 4 lira 70 kuruş iken desteklemeler ve kalite primi hariç bugün 8 buçuk liraya geldi. 50 kuruş da primimiz var, 9 lira. Biz bu 9 lira ile bir parite, sürekli konuşulan süt-yem paritesi 1, 3’ün üzerine çıkmış oldu. Ve inşallah bu 7 aylık sürede çiğ süt fiyatlarındaki yüzde 91, 5’lik bu artış, başka bir artışa gerek kalmadan hayvancılığımızın bu konuda daha sağlıklı bir zemine oturmasını sağlar." ifadelerini kullandı. 

“GÖREVE GELELİ 8 AY OLDU, ÇOCUK 9 AYDA DOĞURUYUOR”

Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta bazı problemler olduğunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayı biraz geçti, çocuk 9 ayda doğuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla biraz beklerseniz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Biz, buğday ve arpada 6, 2 milyonluk şu anda rezervi olan bir ülkeyiz. Biz parayı Hans’a, George’a değil, biz kalktık kendi Ahmet’imize, Mehmet’imize, Ayşe’mize, Fatma’mıza verdik. Bu da helali hoş olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *