05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Terör örgütüne ağır darbe: 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne ağır darbe: 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın geniş çaplı operasyonları kapsamında 13 PKK'lı t.erörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele kapsamında Irak'ın geniş çaplı operasyonlarıyla PKK'ya ağır bir darbe vurdu. Hakurk, Gara ve Metina bölgelerine yönelik harekâtlarda terörün önlenmesi noktaları hedef alındı. Yapılan detaylı istihbarat çalışmaları sonucunda teröristlerin saklandığı kritik alanlar tespit edilerek etkili operasyonlarla temizlendi.

Hakurk, Gara ve Metina Bölgelerinde Hedefler Tam İsabetle Vuruldu

TSK, bölgedeki terörizmlerini kontrol altına almak amacıyla yürüttüğü yüksek teknolojili silahlar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) nokta atışı gerçekleştirdi. Hakurk, Gara ve Metina gibi terör örgütü için oluşturulan bölge, kapsamlı inceleme çalışmalarıyla tek tek analiz edildi. Tespit edilen barınaklar, mühimmat depoları ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtlarıyla imha edildi.

Operasyonlarda hem sınır güvenliği sağlanırken hem de bölgedeki terörist yapılanmaların lojistik hatları kesildi. Türkiye'nin istikrarlı duruşuyla devam eden bu operasyonlar, terörle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

13 PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bölgede görev yapan Mehmetçik, zorlu arazi şartlarına rağmen operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. Son olarak düzenlenen operasyon kapsamında 13 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu başarı, örgütlü büyük bir darbe olarak nitelendirilirken, operasyonların aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, terörle mücadelede kararlılığın süreceği belirtilirken, bölgede Mehmetçik'in teyakkuzda olduğu ve sınırlı güvenliğin her koşulda sağlanmaya devam ettirildiği ifade edildi. Ayrıca yerel halkın huzuru ve geliri sağlamak adına operasyonun sürdürüldüğü bildirildi.

Terörle Mücadelede Kararlılık Sürüyor

Türkiye, sınır ötesi operasyonlarla yalnızca kendi imkanları değil, bölgedeki istikrarı da sağlamayı hedefliyor. TSK tarafından sürdürülen operasyonlar, terörün hareket kapasitesini ve bölgesel etkili olma çabalarını engelliyor. Hakurk, Gara ve Metina bölgelerinde yoğunlaşan bu operasyonlar, terör kaynaklarının planlarını büyük ölçüde sekteye uğrattı.

Bu potansiyel, yerel ve uluslararası hukuka uygun şekilde büyümek harekâtları, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki etkin stratejiyi bir kez daha gözler önünde seriyor. Yetkililer, teröre yönelik operasyonların süreceğini ve kökünün kazınması adına tüm hızıyla devam edeceğini belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *