Yemeksepeti'nin kurucusu ve eski CEO'su Nevzat Aydın, bu kez spor tutkusunu Yunanistan'a taşıdı. Sık sık spor organizasyonlarında boy gösteren ve bu anları sosyal medya hesabından paylaşan Aydın, bu defa Atina'daki Panathinaikos-Anadolu Efes basketbol karşılaşmasını yerinde izledi. Ancak gündem olan yalnızca maç değil, ardından yaşanan bir başka detaydı: 5 kişilik deniz ürünleri sofrası ve ödenen hesap.
"Karides, Kalamar, Ahtapot... 5 Kişi Tıka Basa Yedik"
Maç sonrası Atina’nın sahil restoranlarından birine giden Nevzat Aydın ve arkadaşları, deniz mahsullerinden oluşan zengin bir akşam yemeği yedi. Sosyal medya hesabından adisyonu da paylaşan Aydın, “5 kişi tıka basa yedik. Karides, kalamar, ahtapot – sadece ben 6 tane kola içtim. Bu da gelen hesap” ifadelerini kullandı. Paylaşıma eklenen görselde, toplam hesap 115 Euro olarak görülüyor.
Fiyatlar Sosyal Medyada Gündem Oldu
Aydın’ın bu paylaşımı kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Birçok kullanıcı, Yunanistan’daki restoran fiyatlarını Türkiye ile kıyasladı. Pek çok kişi, aynı menünün İstanbul'da ya da büyük şehirlerde bu fiyatın çok üzerinde olduğunu vurguladı. Bazı kullanıcılar, “Bu kadar deniz ürününe Türkiye’de bu rakama yemek mümkün değil” derken, bazıları da “Yunanistan’da bile daha uygun yaşıyoruz” yorumunu yaptı.