Gündelik hayat içerisinde hayatını devam ettirebilmek ve bu süreçte etkili bir çalışma hayatının olması için çalışma iznine ihtiyaç duyulur. Yurt dışında ikamet eden insanların Türkiye’de çalışma hayatlarına başlamalarında Türkiye’de işyerleri yeterli olabilmektedir. Ancak bu noktada belli başlı prosedürler de olduğu için kişilerin bu süreçle ilgili olarak çok dikkatli davranmaları ve buna göre adımlar atmaları önerilir.

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de çalışma hayatına başlamaları için öncelikli olarak belirli bir işyerinde işe başlaması gerekir. İşyeri tarafından yapılan başvurular ile yabancı uyruklu kişilere çalışma izni verilebilir. Yabancı çalışma izni süreçlerinde başvuruların eksiksiz bir şekilde yapılması ve sürecin takibinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi de gerekmektedir.

Yabancı uyruklu kişilerin çalışma izni alabilmeleri için belli başlı kriterler de bulunur. Şirketlerin kendi bünyesinde sigortalı olarak çalıştıracakları yabancı sayısının belirli bir oranda sürdürülmesi gerekir. Aynı zamanda yabancılar için çalışma izni başvurularının elektronik imza kullanılarak işverenler tarafından gerçekleştirilmesi şarttır.

Yabancı Çalışma İzni Almak İçin Ne Yapılmalı?

Türkiye’de geçerli olan bir ikameti bulunmayan kişilerin Türkiye’de çalışma izni alabilmeleri için, öncelikli olarak kendi ülkelerindeki konsolosluklarda başvurular yapmaları gerekir. Yapılan bu başvurularda istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasının ardından belirli bir süre içerisinde online olarak başvuru sonuçları belirtilir. Bu noktada, yabancı uyruklu kişilerin kendi ülkelerinde yaptıkları başvuruların ardından işyerlerinin de referans numarası ile Türkiye’de başvuru süreçlerini devam ettirmeleri gerekecektir.

En az 6 aylık olacak şekilde oturma izni bulunan yabancılar ise, yurt içinde çalışma izni başvurusu yapabilirler. Bu başvurular da yine online olarak yapılmakta ve sonuçları da online olarak takip edilebilmektedir.

Yabancı çalışma izni konusunda doğru adımların atılabilmesi için alınacak danışmanlık hizmeti de son derece önemli olur. Bu süreçte, başvuruların hangi kanallarla yapılacağı ve hangi evrakların sunulması gerektiği gibi hususlar için danışmanlık firmalarından destek alınması önerilir. Yabancı çalışma izni süreçlerinde profesyonel destekler almak isteyen kişiler Relocalist ile iletişime geçebilirler.

Çalışma İzni Süreçleri Hakkında Merak Edilenler Neler?

Çalışma izni süreçleri son zamanların en çok merak edilen konularından bir tanesi olmuştur. Bu noktada yapılacak araştırmaların detaylı olması ve insanların danışmanlık hizmetleri almaları çok daha verimli süreçler geçirilmesinde ciddi paya sahiptir.

Türkiye’de merak edilen konulardan bir tanesi de çalışma izni sorgulamalarının nasıl yapıldığıdır. Çalışma izni başvuruları yapıldıktan sonra, sonuçların öğrenilebilmesi için Çalışma Bakanlığı’nın internet sitesi ziyaret edilir. Başvuruların olumlu sonuçlanmasından sonra kişilerin çalışma kartları PTT ile gönderilir. Ancak şuan için PTT üzerinden kargo gönderimlerinin takibi yapılamadığı için kişilerin belirli bir süre beklemeleri önerilir.

Çalışma İzni Süreçlerinde Nasıl Destek Alınır?

Çalışma izni başvurusu yapacak kişilerin öncelikli olarak iyi bir araştırma yapmaları önerilir. Yabancı uyruklu kişilerin başvurular yaparken danışmanlıklar alabilecekleri firmalar bulunur. Bu firmalar üzerinden yapılacak başvurularda pek çok farklı husus göz önünde bulundurularak bazı adımlar atılır. Bu süreçte insanların danışmanlık firmalarından nasıl destek alacakları da son derece önemlidir. Çalışma izni başvurularında doğru adımlar atmak isteyenler https://www.relocalist.com/yabanci-calisma-izni/ internet sitesini de ziyaret edebilirler.

Editör: Haber Merkezi