05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Adana'da dehşet! İşkence görüntüleriyle gündeme gelen şüpheliler tutuklandı

Adana'da dehşet! İşkence görüntüleriyle gündeme gelen şüpheliler tutuklandı

Adana'da bir grup, sosyal medyada cinsel içerikli paylaşımlar yaptıkları iddiasıyla iki genci dövdükten sonra serbest bırakıldı. Ancak bu kez 68 yaşındaki bir adamı darp ederken yakalanıp tutuklandılar. Kamuoyuyla oluşan tepkilerle adalet sağlandı.

Adana’da insanlık dışı görüntülerle gündeme gelen şüpheli İ.E. ve yanındaki iki kişi, bu kez bir yaşlı vatandaşı sopalarla döverken görüntülendi. Daha önce iki genci acımasızca dövüp serbest kalan zanlılar, bu sefer aynı gerekçeyle kendilerini savunamadı. 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal Medyada Cinsel Paylaşım Yaptıkları İddiasıyla Darp

İlk olay, Adana’nın Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, 28 yaşındaki İ.E., sosyal medyada cinsel içerikli paylaşımlar yaptıklarını öne sürdüğü 17 yaşındaki H.D. ile 22 yaşındaki A.T.'yi mahalleden aldı. Gençleri TAG Otoyolu kenarına götüren İ.E., yüzünü gizlemek için kask taktı ve gençleri sopayla dövdü.

O anlar, yanındaki bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde gençlerin yere yığılıp ağlayarak "Kurban olayım yapma!" diye yalvardıkları anlar izleyenleri derinden yaraladı.

Serbest Bırakıldı, Ardından Yeni Bir Olay Daha Ortaya Çıktı

Polis ekiplerinin çalışmasıyla saklandığı evde yakalanan İ.E., emniyetteki ifadesinde klasik savunmasını yaptı:

“Görüntülerdeki kişi ben değilim.”

Ancak bu ifadeye rağmen delil yetersizliği gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı. Bu karar kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

Henüz olayın yankısı sürerken, İ.E.'nin karıştığı ikinci bir işkence olayı daha gün yüzüne çıktı. Bu sefer darp edilen kişi, 68 yaşındaki A.B. idi. Aynı mahallede çekilen görüntülerde, İ.E. ve yanındaki H.K.D. (25) ile İ.A. (25) yaşlı adama sopalarla saldırıyor, hiçbir direnç göstermeyen yaşlı adamı acımasızca dövüyordu.

Bu Kez Kaçamadılar: 3 Şüpheli de Tutuklandı

Yeni görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Kısa sürede şüpheliler İ.E., H.K.D. ve İ.A. yakalanarak gözaltına alındı.

İfadelerinde yine suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan İ.E. bir kez daha “Görüntülerdeki kişi ben değilim” savunmasına sarıldı. Ancak görüntüler, şüphelilerin inkârını çürüttü. Üç zanlı da "kasten yaralama" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Toplumsal Duyarlılık Yükseliyor: “Adalet Yerini Buldu”

Bu tür olayların artması ve şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması, toplumda ahlaki yozlaşma ve güvenlik zafiyeti konularını bir kez daha gündeme taşıdı. Kamuoyunun tepkisi bu kez etkili oldu ve yargı süreci sonunda zanlılar tutuklandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *