Amasya’nın Göynücek ilçesi ile merkez arasında sefer yapan yolcu minibüsü, sabah saatlerinde Oluz köyü mevkisinde kaza yaptı. Sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu takla atan minibüs, patates ekili bir tarlaya uçtu. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
Kaza, saat 09.30 sularında meydana geldi. Erol Yaban (59) idaresindeki 05 M 4554 plakalı yolcu minibüsü, direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Araç, yol kenarındaki patates tarlasına savruldu.
Kazada minibüs sürücüsü Erol Yaban ile yolcular Memiş Koç (55), Merve Kiraz (31), Mert Batur Köseibiş (17) ve Nurdane Şahin (21) yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralıları Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Ancak durumu ağır olan Memiş Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Emniyet ekipleri, kazanın nasıl meydana geldiğini belirlemek amacıyla inceleme başlattı.
