03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Belediyeye ait fırında infial yaratan görüntü

Belediyeye ait fırında infial yaratan görüntü

Konya Fenni Fırın’da çekilen ve sosyal medyada tepki çeken görüntüler gündem oldu. Belediye, ezilen ekmeklerin hayvanlara gönderildiğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Fenni Fırın’da çekilen görüntüler, sosyal medyada hızla yayılarak kamuoyunda infiale yol açtı. İnternete düşen videolarda, belediyenin dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatla satışa sunduğu ekmeklerin, belediyeye ait bir kamyonun kasasına gelişigüzel biçimde atıldığı görülüyor. Kamyon kasasına yığılan tonlarca ekmeğin, işçiler tarafından ayakla ezilmesi ise tepkilerin odağı haline geldi.

Vatandaşlar, “Emeğe, nimete saygı bu mu?” diyerek görüntülere sert tepki gösterdi. Özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelerin uygun fiyatlı ekmeğe erişmekte güçlük yaşadığı bir dönemde bu manzara, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bu gelişme, sadece israf tartışmalarını değil, aynı zamanda belediyenin üretim ve denetim süreçlerine dair soruları da beraberinde getirdi.

Fenni Fırın’dan Gelen Görüntülere Belediye’den Açıklama

Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Belediyeden Sözcü Gazetesi’ne yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerdeki ekmeklerin satışa sunulacak ürünler olmadığı, imalat denemeleri sırasında ortaya çıkan hatalı ekmekler olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm üretimini son sistem makinelerle yapan Fenni Fırın, Konya’da en kaliteli ve hijyenik ekmeği 9 lira fiyatla en uyguna Konyalılara sunmaya devam etmektedir. Fabrikanın ikinci etap genişlemesi aşamasında, yeni makinelerin denenmesi sürecinde ortaya çıkan ve piyasaya sunulamayacak durumdaki ekmekler, hayvanlara verilmek üzere Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmiştir. Bu durum, tek bir defaya mahsus yaşanmıştır. Fenni Fırın, zam yapmadan eski fiyattan ekmek üretimine devam etmektedir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *