05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN DMM'den "ÖSYM'deki puanlar değiştirildi" iddialarına ilişkin açıklama

DMM'den "ÖSYM'deki puanlar değiştirildi" iddialarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ÖSYM sistemine dışarıdan müdahale iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM, bu haberlerin dezenformasyon içerdiğini vurgulayıp, ÖSYM'nin dijital altyapısının kapalı devre çalıştığını belirtti. Kamuoyunun resmi açıklamalara güvenmesi gerektiğini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı medya organlarında ve sosyal medyada gündeme gelen “ÖSYM'nin sistemine girilerek adayların puanlarının değiştirildiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DMM’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon içerdiği vurgulandı.

"Sisteme Dışarıdan Müdahale Mümkün Değil"

Açıklamada, ÖSYM Başkanlığına ait dijital sistemlerin dış erişime kapalı ve yalnızca kapalı devre bir altyapı üzerinden çalıştığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ÖSYM Başkanlığına ait sistemlerin dış erişime açık olmayan kapalı devre altyapıyla çalıştığı, tüm kullanıcı işlemlerinin anlık izlendiği ve detaylı şekilde kayıt altına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu nedenle, ÖSYM'ye ait sınav sonuçları, yerleştirme verileri ve aday puanlarına dışarıdan müdahale edilmesi teknik olarak mümkün değildir. Kurum tarafından düzenli aralıklarla yürütülen teknik denetim ve güvenlik kontrollerinde de dijital altyapıda herhangi bir veri sızıntısı ya da dış müdahale bulgusuna rastlanmamıştır. Bilgi teknolojilerine ilişkin tüm süreçlere dair kayıtlar, kurum tarafından eksiksiz ve şeffaf biçimde arşivlenmektedir. Kamuoyunda güvensizlik oluşturmaya yönelik spekülatif içeriklere itibar edilmemesi, yalnızca resmi açıklamalara itimat edilmesi önem arz etmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *