05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Elazığ merkezli yeşil reçete operasyonu: 17 kişi tutuklandı!

Elazığ merkezli yeşil reçete operasyonu: 17 kişi tutuklandı!

Elazığ merkezli yeşil reçete operasyonunda, aralarında bir doktorun da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Elazığ merkezli olarak 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz şekilde reçete edilerek uyuşturucu bağımlılarına satılmasıyla ilgili aralarında bir doktorun da bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. Operasyon, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü geniş çaplı bir soruşturmanın ardından gerçekleştirildi.

28 Mayıs 2024 tarihinde başlatılan soruşturmada, özel bir hastanede çalışan doktor, bir eczacı ve 3 eczane çalışanı dahil olmak üzere toplamda 34 şüphelinin yasadışı faaliyetlere karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin Elazığ, Tokat ve İstanbul’da ikamet ettiği belirlendi ve bu doğrultuda 40 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden, adli makamlara sevk edilen 16 kişiden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında özel hastanede görev yapan bir doktorun da bulunduğu bildirildi. Daha önce gerçekleştirilen ara operasyonlarda tutuklananlarla birlikte dosya kapsamındaki tutuklu sayısının 17’ye ulaştığı açıklandı.

Yapılan operasyon, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna karşı yürütülen kapsamlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Şüphelilerin, bağımlı kişilere usulsüz reçetelerle yeşil reçeteli ilaçları temin ederek haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Yetkililer, operasyonların uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *