05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Eski eşini 55 bıçak darbesiyle öldüren sanıktan kan donduran savunma!

Eski eşini 55 bıçak darbesiyle öldüren sanıktan kan donduran savunma!

Konya'nın Karatay ilçesinde, Fatih Uluşan, eski eşi Bahriye Kalaycı’yı 55 bıçak darbesiyle öldürdü. İlk duruşmada, olayın detaylarını hatırlamadığını belirten Uluşan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşma ertelendi.

Konya’nın Karatay ilçesinde geçen yıl Kasım ayında eski eşi Bahriye Kalaycı’yı 55 bıçak darbesiyle öldüren ve ardından kendini boynundan yaralayan Fatih Uluşan, ilk kez hâkim karşısına çıktı. Uluşan savunmasında, “Kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime de zarar verdim. Vücudumda ve boynumda izleri var. Arabam ve yanımda devamlı bıçak olur. Olay günü ne yaşandı hatırlamıyorum” dedi.

Cinayet Boş Arazide Gerçekleşti

Olay, 2 Kasım 2024’te Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi Emirler mevkisinde meydana geldi. 2023 yılında boşandığı Bahriye Kalaycı ile buluşan Fatih Uluşan, eski eşini konuşma bahanesiyle aracına alarak boş bir araziye götürdü. Burada çıkan tartışmada Kalaycı’yı göğsünden bıçaklayan Uluşan, aynı bıçakla kendini de boynundan yaraladı. Olayın ardından bir akrabasını arayarak bilgi veren Uluşan için sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, Kalaycı’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı Uluşan hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından tutuklanan zanlı hakkında hazırlanan iddianamede, “Tasarlayarak boşandığı eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Savunmasında Hatırlamadığını Öne Sürdü

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ilk duruşma yapıldı. Sanık Fatih Uluşan duruşmada yaptığı savunmada olayın aniden geliştiğini ve kendini kaybettiğini iddia etti. Uluşan, “Sonrasında kendimi kaybettim. Kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime de zarar verdim. Vücudumda ve boynumda izleri var” ifadelerini kullandı.

Savunmasında şu ifadelere yer verdi; 

Aniden gelişti. Şuurumu kaybettim. Olay günü, Bahriye'yi evden almıştım. Birlikte Konya merkeze ev bakmaya gidecektik. Ev tutup yeniden birlikte yaşayacaktık. Ev tutacağımızı kimseye söylememiştik. O gün de tutacağımız ev hakkında konuşacaktık. Tarlada sulamayı kapatmak için önce oraya gittim. Su saatini yeniden ayarlamam gerekiyordu. Kısa sürede işi halledeceğimizi düşündüğüm için önce tarladaki işi halletmek istedim. Tarla yolundayken tutacağımız ev hakkında konuşuyorduk. O sırada bana, 'sana bir şey söylemem gerekiyor' dedi. 'Nedir?’ diye sorduğumda, 'seninle ayrıyken başkasıyla birlikte oldum, hamile kaldım ve düşük yaptım' dedi. 'Sen ne yaptın?' dedim.

Sonrasında kendimi kaybettim. Kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime de zarar verdim. Vücudumda ve boynumda izleri var. Arabam ve yanımda devamlı bıçak olur. Olay günü ne yaşandı hatırlamıyorum, çok pişmanım.

Sanık avukatı Cihat Tanrıkulu’nun “Bahriye’nin başkasıyla konuştuğunu nereden gördün?” sorusuna ise, “Telefonunda Recep isimli bir şahıstan, ‘Neden mesajlara cevap vermiyorsun?’ diye bir mesaj gördüm. Başkasıyla ilişki yaşadığını oradan anladım” dedi.

Aileden ve Tanıklardan Ağır İddialar

Duruşmada Bahriye Kalaycı’nın annesi Elife Kalaycı, kızının defalarca kandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu. “Benim kızımı sürekli kandırıyordu… Borcum var, birlikte yeni bir hayat kuracağız’ diyerek hep kızımdan istedi. Ondan şikayetçiyim” dedi.

Baba Ahmet Kalaycı ise “Tekrar birleşecek insan, ‘Başkasıyla ilişki yaşadım’ der mi?” diyerek savunmayı çürüttü.

Tanıklar arasında yer alan sanığın yeğeni Ali Armutçu, olay yerine ilk gelen kişi olduğunu belirtti. “Olay yerine ilk gittiğimde dayım kan kaybetmiş şekilde baygın yatıyordu. Ayılması için yüzüne su çarptım. Ne olduğunu sordum. ‘Kaldıramadım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Bahriye Kalaycı’nın kardeşi Safiye Mıhçı ise, Uluşan’ın sürekli olarak ablasından altın istediğini, “Fatih sürekli ablamdan altınları borcu olduğunu söyleyerek istiyordu. Recep ve Bahriye arasında da bir ilişki yoktu” diyerek ifade verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *