FETÖ’nün güncel finans yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk dahil 26 şüpheli gözaltına alındı.
FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk'un 26 şüpheli ile birlikte gözaltına alındığı operasyonda yeni detay çıktı. Doruk'un FETÖ/PDY'ye hizmet ettiğine ilişkin eski ortağının tanıklık yaptığı öğrenildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün operasyonuyla gözaltına alınan, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin büyük hissedarı ve yöneticisi şüpheli Zeki Doruk'un FETÖ'ye üst düzey derecede bağlı konumda bulunduğu tespit edildi. Doruk'un bağlılığına ilişkin hem geçmiş dönemde beyanı hem de hakkında ihbarlar olduğu, eski ortağı İ.A'nın, Doruk'un FETÖ/PDY'ye hizmet ettiğine ilişkin tanıklık yaptığı bilgisine ulaşıldı. Şüpheli Zeki Doruk'un, yurt dışından gelen talimatlar üzerine FETÖ'ye para yardımı yaptığı belirlendi.
2017'nin Temmuz ayında FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilen polis memuru C.G'nin, şüpheli Doruk'un yanında sigortasız çalıştırıldığı, asistanı olduğu ve örgüt üyelerine yardım ile dağıtım organizasyonu yaptığı anlaşıldı.
