Duruşma sırasında rahatsızlandı
Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptığı sırada aniden rahatsızlanan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği belirlenen 49 yaşındaki savcı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Adalet camiasını yasa boğdu
Görevi başında hayatını kaybeden Ayhan Uyumaz'ın vefatı, ailesi, yakınları ve yargı camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Meslektaşları tarafından çalışkanlığı ve görevine bağlılığıyla tanınan Uyumaz'ın ani ölümü adliye teşkilatında derin üzüntü yarattı.
Bakan Gürlek'ten taziye mesajı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yayımladığı başsağlığı mesajında Ayhan Uyumaz'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına sabır ve başsağlığı diledi.
Gebze Adliyesi'nde tören düzenlenecek
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ayhan Uyumaz'ın 16 Haziran 2026 tarihinde duruşma savcısı olarak görev yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.Açıklamada, görevine bağlılığı ve mesleki birikimiyle öne çıkan Uyumaz'ın kaybının teşkilatı derinden etkilediği ifade edildi.Merhum Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz için 17 Haziran 2026 tarihinde saat 10.00'da Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı protokol alanında tören düzenleneceği duyuruldu.
