06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Gizemli hayırsever depremzedelerin 1 milyon 600 bin liralık market borcunu ödedi

Gizemli hayırsever depremzedelerin 1 milyon 600 bin liralık market borcunu ödedi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kimliği belirsiz bir hayırsever, 400 kişinin veresiye borcunu ödedi. Ramazan ayında yaşanan bu anlamlı iyilik hareketi mahallede büyük sevinç yarattı.

Esnaf Velid Bedir, hayırseverin teklifini duyunca ilk başta şaka yaptığını düşündü. Ancak adam ciddi olduğunu belirterek, defterde yer alan tüm borçları ödemek istediğini söyledi. Yapılan hesaplamalar sonucunda 1 milyon 600 bin TL’lik borç çıkartıldı. Hiç tereddüt etmeden bu meblağı ödeyen hayırsever, ardından marketten ayrılarak kayıplara karıştı. Borçların ödendiğini öğrenen mahalle sakinleri büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

Market Sahibinden Duygusal Pankart

Yaşanan bu anlamlı olayın ardından market sahibi Velid Bedir, vatandaşları bilgilendirmek için iş yerine bir pankart astı. Pankartı gören ve borçlarının ödendiğini öğrenen mahalle sakinleri gözyaşlarına hâkim olamadı. Bedir, "Böyle bir hayırseverin mahallemize gelmesini hep isterdim. 10 yıldır bu anı bekliyordum. Dışarıda benzer olayları duyardık ama bizim dükkana da uğrayacağını hiç düşünmezdim. Allah razı olsun, gerçekten büyük bir iyilik yaptı" ifadelerini kullandı.

Gizemli Hayirsever 400 Depremzede Ailenin 1 M 4 18420283 O

"Ramazan Ayının Bereketini Hissettik"

Borçları silinen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına boğulurken, mahalle genelinde büyük bir sevinç yaşandı. Market sahibi Bedir, "İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Gerçekten çok duygulandım. İyi ki geldi, Allah ondan razı olsun. Mahalle sakinleri bu iyiliğe inanmakta zorlandı. Birbirlerini arayarak haberi paylaştılar. Borcu kapanan bazı müşteriler sevinç gözyaşları döktü" dedi.

Bedir ayrıca, hayırseverin muhtemelen güçlü bir iş insanı olduğunu düşündüğünü belirterek, "1 milyon 600 bin TL büyük bir meblağ. Ancak belli ki kendisi için önemli değil, bu da onun ne kadar cömert ve gönlü bol biri olduğunu gösteriyor. Ramazan’ın bereketini mahallemize taşıdı" şeklinde konuştu.

Hayırsever Kim? Mahalle Halkı Merakta

Büyük bir iyilik hareketine imza atan gizemli hayırseverin kim olduğu ise bilinmiyor. Ancak mahalle halkı, onun için bolca dua etti. Bu tür hayır işlerinin toplumda dayanışma ruhunu artırdığını belirten vatandaşlar, "Allah böyle insanları eksik etmesin. Gerçekten umut olduk, mutlu olduk. Bu Ramazan’ı hiçbirimiz unutamayacağız" dediler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *