İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN İstanbul'da 5 bin kişi aynı anda horon oynayarak, Guinness rekoru kırdı

İstanbul'da 5 bin kişi aynı anda horon oynayarak, Guinness rekoru kırdı

İstanbul Maltepe'de düzenlenen organizasyonda 5 bin kostümlü folklorcu aynı anda horon oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu öncülüğünde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen organizasyonda, 5 bin kostümlü folklorcu aynı anda horon oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Rekor denemesi öncesinde Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı, katılımcılara uygulanacak kuralları anlattı.

"Horon bizumdur" sloganıyla bir araya geldiler

Türkiye'nin farklı illerinden gelen folklor ekipleri, "Horon bizumdur" sloganıyla etkinlik alanında büyük bir horon halkası oluşturdu.

Yaklaşık 3 dakika boyunca aynı anda horon oynayan 5 bin kostümlü folklorcu, Guinness hakemlerinin değerlendirmesinin ardından rekoru kırdı.

Vali Gül: Horon da bizim, halay da bizim

Rekor denemesi öncesinde konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, halk oyunlarının kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Horon da bizim, halay da bizim ve bu topraklarda bize ait olan her şeyi sahiplenmemiz, bunu gelecek kuşaklara aktarmamız da hepimizin en önemli borcu."

Gül, organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik ve selamlarını da katılımcılara iletti.

Federasyondan yeni hedef: 15 bin kişiyle zeybek

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler, organizasyonun kültürel değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Güler, gelecek yıl İzmir'de 15 bin kişinin katılımıyla zeybek oynayarak yeni bir Guinness rekoru kırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen de etkinliğin ilçede düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek katılımcıları tebrik etti.

Guinness'ten resmi onay

Rekor denemesinin ardından Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı, Türk Halk Oyunları kategorisinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun rekor denemesinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Sonucun ilan edilmesinin ardından alandaki binlerce folklorcu ve katılımcı horon oynayarak rekoru kutladı.