İstanbul Arnavutköy’deki Asri Mezarlık’ta bir mezarın üzerinde bulunan bir haftalık erkek bebek cesedi, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan çalışmalar sonucunda bebeğin annesinin özel üniversitede öğrenci olan 20 yaşındaki Aynur Ç., babasının ise eski erkek arkadaşı S.A. olduğu tespit edildi. Her iki isim de gözaltına alındı.
Olay, 3 gün önce mezarlıkta devriye gezen güvenlik görevlisinin bir mezarın üzerinde cansız bebek bedeni bulmasıyla başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemede bebeğin doğumdan yalnızca birkaç gün sonra öldüğü belirlendi. Ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede bebeğin annesinin kimliğine ulaştı. Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde doğum yaptığı belirlenen Aynur Ç.’nin, bebeğiyle birlikte hastaneden kaçtığı güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Genç kadın, bebeği emzirme bahanesiyle yanına aldıktan sonra, hastanede dolaşır gibi yaparak dışarı çıktı ve bebeğiyle birlikte evine gitti.
Polisteki ifadesinde Aynur Ç., “Bebek bir süre sonra emzirmeyi bıraktı, hiç hareket etmiyordu. Öldüğünü düşündüm. Babamın mezarının bulunduğu mezarlığa götürüp, mezarın üzerine bıraktım.” dedi.
Gözaltına alınan S.A., ifadesinde bebekten haberinin olmadığını ve Aynur Ç. ile ilişkilerinin sona ermesinden sonra bir daha görüşmediklerini öne sürdü. Ancak savcılık, her iki şahıs hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla işlem yapılmasını kararlaştırdı.
Savcılık talimatıyla iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma, sürdürülüyor. Ayrıca bebeğin kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla netleşecek.