Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşdiğin köyünde, bereketli geçen yağışlar sonrasında köy halkı geleneksel şükür duası için bir araya geldi. Köylüler, hem tarım alanlarını hem de içme suyu kaynaklarını besleyen bu rahmetin ardından kurban keserek dua etti, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle maneviyat dolu anlar yaşandı.
Tarım ve Hayvancılıkla Geçinen Halk Yağmura Sevindi
Köyün temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olması nedeniyle yağmur, bölge halkı için adeta bir hayat kaynağı niteliği taşıyor. Gümüşdiğin Köyü Muhtarı Süleyman Aslan, bereketin devamı için yapılan bu duanın önemine dikkat çekti. Aslan, “Şükür duamızı gerçekleştirdik. Yağmur yağmadığı zaman herkes dua eder ama yağdıktan sonra şükreden çok az olur. Biz Allah’a hamdolsun diyerek bir araya geldik. Yağmurlar çok güzel yağdı, hala da yağıyor. İnşallah rahmet ve bereketli bir yıl olur,” ifadeleriyle bu manevi buluşmanın anlamını özetledi.
Dualar Edildi, Kurbanlar Kesildi, Hayır Sofraları Kuruldu
Etkinlik kapsamında köylüler, Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra hep birlikte ellerini semaya açarak şükür dualarını etti. Topluca edilen bu duaların ardından kesilen kurbanlarla hayır yemeği dağıtıldı. Misafirler, imece usulüyle hazırlanan yemekleri sofralarda paylaştı. Hem manevi huzur hem de toplumsal dayanışma ruhu bu güzel etkinlikle bir kez daha vücut buldu.
Katılımcılardan Teşekkür ve Dua
Programa katılan vatandaşlar, yağışların devam etmesi için içten temennilerini dile getirirken, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Katılımcılar, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen bu etkinliğin köy halkı arasında kardeşlik duygusunu daha da pekiştirdiğini vurguladı.
