Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir yemek esnasında çekilen ve kamuoyuna yansıyan bir fotoğraf üzerinden hakkında ortaya atılan iddialara çok sert sözlerle yanıt verdi. Bakan Şimşek, geçmişte çekilmiş bir kare üzerinden yapılan haberlerin kasıtlı ve gerçek dışı olduğunu vurguladı.
X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan Şimşek, Londra’da masasında yer alan bir kişinin, İstanbul’daki belediye operasyonları kapsamında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş'ın ortağı olduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bir gazete Bakan olmadığım döneme ilişkin tek bir fotoğraf ile bugün manşetten zorlama bir haber yapmıştır.Daha önce de ifade ettiğim gibi, Batmanlı hemşerimle Londra’da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum. Hayatımda ilk kez gördüğüm kişilerin geçmişlerini ve geleceklerini bilmem imkânsızdır. Masamıza oturan veya fotoğraf çektirdiğimiz kişilerle irtibatlı olduğumuz iddiası ise akıl dışıdır.Ekonomi programımız her zorluğun üstesinden gelip başarılı şekilde sürmektedir. Görevimizi hakkıyla yürüttükçe bu saldırıların devam etmesine de, bu mesnetsiz iddiaların zamanlamasına da şaşırmıyoruz.Çabamız, aziz milletimizin arzuladığı huzur ve refah içindir. Akıl ve gerçek dışı saldırıların sonuca ulaşamayacağı bilinmelidir.”