04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Marmara Bölgesi’nde kar yağışı: İstanbul ve çevresi için uyarı!

Marmara Bölgesi’nde kar yağışı: İstanbul ve çevresi için uyarı!

Marmara Bölgesi’nde beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji, 13 il için sarı kodlu uyarı verdi.

İstanbulluların uzun süredir beklediği kar yağışı, Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Trakya bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı için sarı kodlu uyarı verdi. Edirne’nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken, yağışların yarın da aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgası hakkında önemli açıklamalar yaptı. Özellikle Marmara ve Ege Bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, sel, su baskını, tipi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı şu 13 ilde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı:

  • İstanbul
  • Edirne (kar ve karla karışık yağmur)
  • Kırklareli (kar ve karla karışık yağmur)
  • Tekirdağ (kar ve karla karışık yağmur)
  • Kocaeli
  • Yalova
  • Bursa
  • Balıkesir
  • Çanakkale
  • İzmir
  • Manisa
  • Aydın

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Edirne’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı olarak kendini gösterdi. Lalapaşa ilçesi ve çevresindeki köyler beyaz örtüyle kaplanırken, Bulgaristan’a ulaşım sağlayan Hamzabeyli sınır kapısı yolunda kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü bölgede, kar yağışının yarın da devam edeceği belirtildi.

Şehir merkezinde karla karışık yağmur etkili olurken, yetkililer yağışların tipi ve buzlanma gibi sorunlara neden olabileceğini ifade ederek sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

İstanbul’da henüz kar yağışı başlamasa da, kentte yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, 21-50 kg/m² arasında yağışın görülebileceğini açıklarken, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve su baskınlarına karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. İstanbul’un yanı sıra Kocaeli ve Yalova’da da benzer şekilde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarına göre, yağışlı hava dalgası Marmara ve Ege Bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olmaya devam edecek. Vatandaşların özellikle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *