Marmaris Belediyesi’nin işlettiği yarı olimpik yüzme havuzunu kapatma kararı ilçede geniş yankı uyandırdı. Belediye tarafından yapılan açıklamada tesisin mevcut fiziki koşulları ve su kalitesinin sağlık açısından risk oluşturduğu belirtilirken, sporcular ve aileler karara tepki gösterdi.
Belediye sağlık gerekçesini açıkladı
Marmaris Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, havuzda uzun süredir devam eden teknik ve yapısal sorunların bulunduğu ifade edildi. Düzenli su analizleri ve incelemeler sonucunda tesisin kapsamlı bakım ve yenilemeye ihtiyaç duyduğu belirtildi. Açıklamada özellikle su kalitesinin sporcu sağlığını olumsuz etkileyebilecek seviyede olduğuna dikkat çekildi. Belediye, bu nedenle yüzme havuzunun geçici olarak hizmete kapatıldığını duyurdu.
Sporcular ve veliler tepki gösterdi
Kararın ardından sporcular, veliler ve antrenörler çeşitli açıklamalar yaparak mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Özellikle milli takım baraj yarışlarına hazırlanan sporcuların antrenman yapacak tesis bulmakta zorlandığı belirtildi. Bazı veliler, yüzlerce çocuğun düzenli olarak bu tesisten yararlandığını ve alternatif çözüm sunulmadan alınan kararın sporcuları olumsuz etkilediğini savundu.
“Yüksek maliyet” vurgusu yapıldı
Belediye açıklamasında havuzun bakım ve onarım çalışmalarının yüksek maliyet gerektirdiği belirtildi. Mevcut ekonomik şartlar nedeniyle kapsamlı yenileme çalışmalarının kısa vadede tamamlanmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Yetkililer, sporcu sağlığının her türlü önceliğin üzerinde olduğunu ve kararın bu nedenle alındığını kaydetti.
Havuzun geleceği belirsizliğini koruyor
Tesisin yeniden ne zaman hizmete açılacağı konusunda henüz net bir tarih paylaşılmadı. Spor camiası ise belediyeden hızlı çözüm üretilmesini ve yüzme faaliyetlerinin yeniden başlamasını talep ediyor.
