Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Gölbent Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine ekipler hızla olay yerine sevk edildi.
Havadan ve karadan yoğun müdahale
Yangına Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde havadan 2 yangın söndürme helikopteriyle, karadan ise 6 arazöz ve 2 su ikmal aracıyla müdahale ediliyor. Ekipler, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için yoğun çalışma yürütüyor.
Rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor
Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor.
Çalışmalar devam ediyor
Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığını bildirirken, ekiplerin yangını en kısa sürede kontrol altına almak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
