15 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Sınırıda para krizi: Türkiye’ye giriş yapan tırda 900 bin euro ve 500 bin dolar yakalandı

Sınırıda para krizi: Türkiye’ye giriş yapan tırda 900 bin euro ve 500 bin dolar yakalandı

Kapıkule karşısındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı’nda Türkiye’ye giren bir tırda beyan edilmemiş 900 bin euro ve 500 bin dolar ele geçirildi.

Edirne Kapıkule’nin karşısındaki Bulgaristan’ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan bir tırda beyan edilmemiş toplamda 1,4 milyon euroya denk gelen döviz ele geçirildi. Ele geçirilen tutarın 900 bin euro ve 500 bin ABD doları olduğu açıklandı.

Polonya Plakalı Tır, Risk Analizine Takıldı

Polonya plakalı tır, Türk vatandaşı olan bir sürücü tarafından kullanılıyordu. Araç, Polonya’dan çıkıp Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye doğru parsiyel yük taşırken Bulgaristan gümrük kontrol noktası olan Kaptan Andreevo'ya ulaştı. Sürücü, belgeleri eksiksiz sundu ancak risk analizine takılması üzerine araç detaylı arama için ayrıldı.

Sırt Çantasından Servet Çıktı

Gümrük ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sırasında, sürücü kabininde yer alan kişisel eşya çekmecesinde bir sırt çantası bulundu. Çantanın içindeki 11 ayrı poşette, toplam 900 bin euro ve 500 bin dolar olduğu tespit edildi. Paraların beyan edilmediği ve taşıma belgelerinde yer almadığı bildirildi. Bulgar yetkililer, “Ekiplerin elini attığı yerden para çıktı” ifadeleriyle olayın şaşırtıcılığını vurguladı.

Gözaltı ve Soruşturma

Olayla ilgili Bulgaristan gümrük makamları tarafından soruşturma başlatıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, el konulan dövizler resmi tutanak altına alındı. Soruşturma kapsamında paranın kaynağı ve Türkiye’ye neden beyan edilmeden sokulmak istendiği araştırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *