Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada belediyedeki bazı ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları araştırılıyor.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında belediye binasında ve bazı şüphelilerin adreslerinde arama yapılmıştı. Operasyonda çok sayıda belge ve dijital materyale el konulduğu belirtildi.
Soruşturmada çok sayıda suçlama yer alıyor
Başsavcılık açıklamasında soruşturmanın “zincirleme suretiyle nitelikli zimmet”, “evrakta sahtecilik”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamaları kapsamında yürütüldüğü ifade edildi.
Soruşturma dosyasında MASAK raporları, vergi inceleme raporları, banka kayıtları, HTS analizleri ve belediyeye ait muhasebe belgelerinin bulunduğu aktarıldı. Özellikle Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilen bazı doğrudan temin alımlarının incelemeye alındığı belirtildi.
Belediye yöneticileri de soruşturmada yer aldı
Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bazı belediye yöneticileri ile şirket yetkililerinin de bulunduğu öğrenildi. Belediye başkan yardımcıları ve özel kalem biriminde görev yapan bazı isimlerin ifadelerine başvurulduğu bildirildi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada toplam 60 şüpheli hakkında işlem başlatıldığı, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü kaydedildi.
Belediyede aramalar yapıldı
KOM ekiplerinin belediye binasındaki bazı birimlerde detaylı inceleme yaptığı belirtildi. Özellikle Sosyal İşler Müdürlüğü’nde arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.
Soruşturma kapsamında bazı şirketlere ve şüphelilere ait mal varlıklarına da tedbir kararı uygulandığı bildirildi.
CHP’den açıklama geldi
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, operasyon sonrası yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu belirterek hukuki süreci takip edeceklerini söyledi. CHP Eskişehir İl Başkanlığı da soruşturmanın uzun süredir devam ettiğini ve süreci yakından izlediklerini açıkladı.
