03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Türkiye'nin akaryakıt devine iflas şoku! Ekonomik kriz onu da vurdu

Türkiye'nin akaryakıt devine iflas şoku! Ekonomik kriz onu da vurdu

Adana merkezli Daspet Akaryakıt, ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilan etti. Mahkeme şirkete 3 ay geçici mühlet verdi. 2013’te kurulan ve hızlı büyüyen Daspet, hedeflediği istasyon artışını gerçekleştiremeden mali sıkıntılarla karşılaştı.

Ekonomik kriz, akaryakıt sektörünün güçlü oyuncularından birini daha vurdu. Adana merkezli Daspet Akaryakıt ve LPG Dağıtım A.Ş., yaşadığı mali zorlukların ardından konkordato ilan etti.

Mahkemeden Geçici Mühlet

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. İcra ve İflas Kanunu’nun 287. maddesi uyarınca alınan karara göre, alacaklılar 7 gün içinde konkordato talebine itiraz edebilecek.

Hedeflerine Ulaşamadı

2013 yılında kurulan Daspet, kısa sürede büyüyerek bölgesel pazarda güçlü bir konuma gelmişti. Türkiye genelinde istasyon ağını yüzde 25 artırmayı hedefleyen şirket, Adana ve çevre illerde yatırımlar yapıyordu. Ancak artan ekonomik sıkıntılar ve sektördeki dalgalanmalar, şirketin mali yapısını zayıflattı.

Sektöre Etkisi

Daspet’in konkordato süreci, enerji sektöründe yaşanan zorlukların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Uzmanlara göre, yükselen maliyetler ve talepteki daralma önümüzdeki dönemde başka firmaları da zorlayabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *