İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Türkiye'nin ardından Mısır da izin vermedi! LGBTQ+ yolcuların bulunduğu gemi rotasını değiştirdi

Türkiye'nin ardından Mısır da izin vermedi! LGBTQ+ yolcuların bulunduğu gemi rotasını değiştirdi

Yaklaşık 2 bin LGBTQ+ yolcunun bulunduğu Scarlet Lady kruvaziyeri, Türkiye'nin ardından Mısır'ın İskenderiye Limanı'ndan da giriş izni alamadı. Liman programı iptal edilen geminin rotası Girit'in Hanya Limanı ve Karadağ'daki alternatif duraklara çevrildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Yaklaşık 2 bin LGBTQ+ yolcunun bulunduğu Virgin Voyages'a ait Scarlet Lady adlı kruvaziyer gemisi, Akdeniz turu sırasında ikinci kez liman engeliyle karşılaştı. Daha önce Türkiye'nin Kuşadası ve İstanbul limanlarına yanaşmasına izin verilmeyen gemi, bu kez de Mısır'ın İskenderiye Limanı'ndan giriş onayı alamadı.

İlk durak Kuşadası ve İstanbul'du

ABD merkezli Atlantis Events tarafından kiralanan Scarlet Lady'nin, 10 günlük Akdeniz turu kapsamında ilk olarak Kuşadası'na, ardından İstanbul'a uğraması planlanıyordu. Ancak Aydın Valiliği, organizasyonun toplumun yapısı, ahlaki değerleri ve aile yapısıyla bağdaşmadığı yönündeki değerlendirme doğrultusunda geminin Kuşadası Limanı'na yanaşmasına izin verilmediğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından İstanbul programı da iptal edildi.

Atlantis Events yönetimi ise seyahatin bir yıldan uzun süredir planlandığını, son 20 yılda Türkiye'ye benzer birçok sefer düzenlediklerini belirterek, yolcuların yalnızca turistik amaçla seyahat ettiğini ifade etti. Şirket, diplomatik girişimlerde bulunulduğunu ancak sonuç alınamadığını duyurdu.

Mısır'dan da son anda ret kararı

Türkiye programının iptal edilmesinin ardından geminin rotası Mısır'ın İskenderiye Limanı'na çevrildi. Ancak Atlantis Events CEO'su Rich Campbell, daha önce verilen giriş onayının gemi limana yaklaşırken geri çekildiğini açıkladı.

Campbell, Mısır makamlarının limana giriş iznini son anda iptal ettiğini, karara ilişkin ise resmi bir gerekçe paylaşılmadığını söyledi.

"36 yıllık tarihimizde bir ilk"

Atlantis Events CEO'su Rich Campbell, yaşanan gelişmenin şirket açısından benzeri görülmemiş bir durum olduğunu belirterek, bunun 36 yıllık şirket tarihinde yolcuların kimliği nedeniyle yaşanan en dikkat çekici liman engellerinden biri olduğunu ifade etti.

Campbell, şirketin geçmiş yıllarda aynı rotalarda herhangi bir sorun yaşamadan sefer düzenlediğini de sözlerine ekledi.

Yeni rota belirlendi

İskenderiye programının da iptal edilmesinin ardından Scarlet Lady için yeni bir rota oluşturuldu. Geminin yolculuğuna Girit'in Hanya Limanı ile Karadağ'daki alternatif limanlar üzerinden devam edeceği bildirildi.