11 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN Yürek burkan olay: Yazılı notla terk edilmiş 10 günlük bebek bulundu

Yürek burkan olay: Yazılı notla terk edilmiş 10 günlük bebek bulundu

Konya Ereğli’de, “İsmi Muhammed” notuyla terk edilen 10 günlük bebek bulundu. Polis, bebeği bırakan kadını arıyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. Hz. Osman Camisi yakınlarında terk edilmiş bir bebek bulundu. Henüz 10 günlük olduğu belirlenen erkek bebeğin üzerinden çıkan not, görenleri derinden etkiledi: “İsmi Muhammed. Babası kayıp, annesi öldü. Ben teyzesiyim, yardıma ihtiyacım var.”

Olay, Ereğli ilçesine bağlı Cahı Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam namazını kılmak üzere Hz. Osman Camisi’ne giden bir vatandaş, cami yakınlarında bebek ağlama sesi duyunca durumu cami imamı Atıf Güraslan’a bildirdi. Güraslan, çevreyi kontrol ettiğinde, camiye yakın bir evin önündeki asma ağacının altında, masanın üzerine bırakılmış bir kundak buldu. Kundaktan çıkan bebek, titreyen sesiyle yardım istiyordu.

Bebeğin üzerinden çıkan notta, “İsmi Muhammed. Babası kayıp, annesi öldü. Ben teyzesiyim, yardıma ihtiyacım var” ifadeleri yer aldı. Olay yerine çağrılan polis ve sağlık ekipleri, minik Muhammed’i Ereğli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sağlık kontrolünden geçen bebek, tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alınarak çocuk yuvasına yerleştirildi.

Emniyet güçleri, bebeği bıraktığını belirten ve kendisini teyze olarak tanıtan kadını bulmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *