Ekonomist Mert Başaran, altın fiyatlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü ekonomist, gram altının rekoru için bir de tarih verdi.

GRAM ALTIN NE ZAMAN 3.333 TL OLACAK? 

Mert Başaran, gram altının 3.333 TL olacağı tarihi açıklarken bu konuda yatırımcılara önemli uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi. Altın fiyatlarının gelecekteki durumu hakkında bir takım gelişmeleri açıklayan Başaran, yatırımcıların son dönemde nasıl bir strateji izlemesi gerektiğine dair tahminini paylaştı.

BDDK duyurdu! Temassız kartlarda yeni dönem başlıyor BDDK duyurdu! Temassız kartlarda yeni dönem başlıyor

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR MU?

Geçtiğimiz haftalarda altın fiyatlarının rekor kırdığına ayak basan Başaran, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi. Özellikle Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında gözlemlenen yükselişlere değinen Başaran, ons altın fiyatının düşüşünün dolar/TL kuru ile telafi edileceğini ve gram altında büyük bir düşüş beklenmemesi gerektiğini açıkladı.

ALTIN ALIM SATIMINDA TEMKİNLİ OLMA UYARISI

Başaran, yatırımcılara seçim dönemi hakkında da önemli bir tavsiyede bulundu. Başaran'ın önerisi, seçimden sonraki bir aya kadar altın yatırımında duraksayacağını söylerken, Bu dönemde yatırımcıların altın alım satımı yaparken daha temkinli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başaran, gram altın fiyatının 3.333 TL’ye ulaşma ihtimalinin oldukça yüksek olduğuna değinirken, "Şu anda baktığınızda yüzde 40 bir getirisi kalmış. Bu yüzde 40 getiri de çok olası. Yani 3.333 TL olmaması için bir sebep görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya