11 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM 13 vatandaşımızın şehit edildiği mağaradaki "Vurun" talimatı Murat Karayılan'dan gelmiş!

13 vatandaşımızın şehit edildiği mağaradaki "Vurun" talimatı Murat Karayılan'dan gelmiş!

Gara'da 13 vatandaşımızın şehit edildiği olayın detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Askerlerimizi beklemedikleri anda karşılarında gören teröristlerin Murat Karayılan'a ulaştığı, onun da "Öldürün, kurtulmaya çalışın" şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı

Terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 vatandaşımız, Gara'da bir mağarada şehit edildi. Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan olay sonrası başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere çok sayıda isim sert mesajlar verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM'de milletvekillerine hitap ederek Gara'da sürdürülen operasyonuna ait detayları paylaştı.

OPERASYONUN DETAYLARI PAYLAŞILDI

Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında vatandaşlarımızı kurtarmak ve teröristleri etkisi hale getirmek için Gara'ya saat 5.45'te hava hücum harekatı başlatıldığı belirtip, şunları söylemişti: "Alana özel kuvvet unsurlarımız helikopterle indi. İlk temasta 2 şehit ve bir yaralı verdik. Mağaranın içerisinden ateş edilip, el bombası atılıyordu. Askerlerimiz de gerekli karşılığı veriyordu. Teröristlere teslim olmaları yönünde sürekli çağrı yapıldı. Daha sonra mağara içinde ilerleme sırasında geçitlerin ve demir kapıların olduğu görüldü. İlerleme zor oldu.

HAREKATIN BAŞINDA ŞEHİT EDİLMİŞLER

Akşam saatlerine doğru birinci terörist 'Ateş etmeyin teslim olmak istiyorum' diyerek dışarı çıktı. İçeride 7 terörist, 12'si Türk vatandaşı 1'i yabancı 13 kişinin olduğu, 13 kişinin 05.45'te başlarına kurşun sıkılarak öldürüldükleri ifade edildi."

"ÖLDÜRÜN"

Bu noktada Türk askerlerinin operasyonuna karşı koyamayacağını fark eden teröristlerin can havliyle sözde örgüt başı Murat Karayılan'a ulaştığı öğrenildi. Karayılan'ın "Öldürün, kurtulmaya çalışın" emri sonrası infazların gerçekleştiği belirtildi.

SOYLU'NUN SÖZLERİ AKLA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit haberlerinden sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıp, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" ifadelerini kullanmıştı. Soylu, emri Karayılan'ı verdiğini doğrularcasına TBMM'de elindeki dosyayı sıkıp aynı cümleyi tekrarlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *