Yargıtay'ın kararı, 15 Temmuz gecesi vatanı işgalden korumak için canla başla mücadele etmiş milyonlarca vatandaşın vicdanını yaraladı. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'cülerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşen güvenlik güçleriyle sivil vatandaşların yakınları tarafından kurulan 15 Temmuz Derneği, Silivri tahliyelerine tepki gösteren odakların başında geldi. 

SON DERECE TEHLİKELİ SONUÇLARI OLUR!

"FETÖ'nün özel listesindeki öğrencilerin serbest kalmasını kınıyoruz" başlığıyla bir açıklama yayınlayan dernek, adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade ederek şu mesajı yayınladı:

"15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yargılanan ve müebbet hapis cezası alan 66 askeri öğrenci, Yargıtay'ın verdiği kararla serbest bırakıldı. Yalova'dan İstanbul'a darbeye iştirak için gelen ancak trafikte kalmaları sebebiyle gayelerine ulaşamadan yakalanan öğrencilerin, özel listeler hazırlanarak belirlendiği bilinmektedir. Bu şahısların FETÖ'nün hizmetinde oldukları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nda delilleriyle ortaya konulmuştur. Hal böyleyken alelacele tahliye edilmeleri kabul edilemez. 

Yargıtay'ın gerekçeli kararı henüz bilinmemekle birlikte, tahliyelerin maşeri vicdanı yaraladığı açıktır. FETÖ militanları, yargı kararlarıyla aklanmaya çalışılırsa bunun son derece tehlikeli sonuçları olur. Umuyoruz ki, yapılan hatadan vazgeçilerek örgütün askeri kanadında yer aldıkları net bir şekilde belli olan öğrenciler hak ettikleri cezayı alacaktır. Davamızın takipçisiyiz ve oldu bittilere asla müsamaha göstermeyeceğiz!"

Editör: Haber Merkezi