AK Partili 15 milletvekilinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından rahatsız oldukları, Cumhurbaşkanı ile bu konuyu görüşmek için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ı görevlendirildikleri iddia edildi. Turan, gündem yaratan iddia ilgili açıklamasında, "15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti başlıklı haberiniz ve içinde yer alan 'Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuyla ilgili görev üstlendiği' kulis bilginiz doğru değildir. AK Parti her zaman hukuktan, adaletten ve hakkaniyetten yana olmuş; suç örgütleriyle kıyasıya mücadele etmiş bir siyasi harekettir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da durduğu yer burasıdır" dedi.

Turan'ın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Bu mücadeleyi yürütecek olan şüphesiz devletin ilgili birimleridir. Haberinize konu iddialar adalete intikal etmiştir. konulardır. Ayrıca Sayın Bakan her türlü iddianın araştırılması için bizzat kendisi savcılara müracaat etmiştir. Kanaatimiz dedikodu ve söylentinin ötesinde hukuka tekabül eden hususların her bakımdan açığa çıkartılacağı ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde herkesle paylaşılacağı yönündedir. Hukuk devleti anlayışı esasında her türlü şüphenin açığa çıkartılmasının önemi her türlü takdirin üzerindedir."

"TÜM KESİMLERİN GÖREVİ"

"Ancak unutmayalım ki adaletin tesis edilebilmesinin bir gereği de dedikodu ve söylenti ile siyasal mühendislik yapma girişimlerinin önünün alınmasıdır. Bu hususlara dikkat etmek kanaatimizce sadece siyasilerin değil, tüm kesimlerin görevidir. Bu konuda basının sorumluluğu, ilkeli ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirmesinin kıymetli olduğu kanaatindeyim. Basın ilkeleri çerçevesinde, haberinizin bu anlayışla yeniden değerlendirilmesini dilerim."

Editör: Haber Merkezi