Türkiye'de 'tam kapanma' sürecine girilmesinin ardından, koronavirüsteki vaka sayısı da hızla düşmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamaya göre; Türkiye'de son 24 saatte 253 bin 382 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 388 kişinin testi pozitif çıktı, 304 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 2 bin 401 oldu.

Vaka sayılarının 60 binli rakamlardan 22 bine düşmesi olumlu bir gelişme olurken, gözler tam kapanma sürecinin biteceği 17 Mayıs'a çevrildi.

Peki tam kapanla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na da uzatılacak mı? İşte bu soruya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cevap verdi. Soylu, şu ifadeleri kullandı:

-  Bizim 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok, tabi bugün itibarıyla. 

- Biz hükümet olarak şunu görmek istiyoruz; uykusuzluktan gözlerim acıyor arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapabilsin diye. 
- Yüzlerce binlerce taleple karşı karşıyayız. Biz mümkün olduğunca bu işi bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım düşüncesi içindeyiz. 

- 17 Mayıs'ta elde edeceğimiz rakamlar, o gün kabinenin ve Bilim Kurulu'nun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz. 
- Tekrar kayıplarımız olmasın diye hep beraber büyük bir fedakarlığı ortaya koyacağız. 

- Sağlık Bakanımız da bir açıklama yaptı Sinovac ile 100 milyon anlaşma yapıldığını söyledi, bir taraftan Biontech var, bir taraftan Rusya'nın aşısı var. Türkiye aşı anlamda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor.

Editör: Haber Merkezi