Göreve gelmeden birçok vaattte bulunan Ekrem İmamoğlu göreve gelmesinin ardından vaatlerinin hiçbirini gerçekleştiremedi.

'İSTANBUL 1970'Lİ YILLARA DÖNDÜ'

Öte yandan başladığı projeleri de bitiremeyen İBB'nin 2 yıl 9 aylık meydan projesi adeta çileye dönüştü.

Sabah'ın aktardığı habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Aralık 2017'de başlattığı ve 228 bin 400 metrekarelik alan üzerinde, Beyazıt Meydanı ve Çemberlitaş Meydanı ile bu meydanlara erişimi sağlayan Ordu Caddesi, Yeniçeri Caddesi, Divanyolu Caddesi, Vezneciler Caddesi ile Fuat Paşa Caddesi'ni kapsayan proje, Mart 2019'da vatandaşın hizmetine sunulmuştu. Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı olduktan sonra Beyazıt Meydanı'nda yeniden çalışma başlattı.

VATANDAŞLAR YOLLARDA YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR

Ancak 2019 yılında başlatılan çevre düzenlemesi 2 yıl 9 aydır tamamlanamadı. Vatandaşlar ve turistler şantiyeye dönen yollarda yürürken zor anlar yaşıyor. Öte yandan 2 yıl 9 aydır çileye dönen projeye tepkiler çığ gibi...

'MENFAAT AĞINI AŞAMAMAK NEGATİF SELEKSİYON BAŞKANIN SORUMLULUĞUNDA'

İşte o tepkilerden bazıları:

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ufuk Uras: Her gün üniversiteye giderken sinirim bozuluyor. 2 yıldır süren yenileme ne zaman biter dersiniz? Haziran'da bitmesi öngörülüyormuş. Bir meydanda bir işçi kazıyor, diğeri de kazılan yeri kapatıyormuş, Beyazıt Meydanı'nın bir türlü bitmeyen hikayesini bir çok yetkiliyle konuştum. Sonuç; bir Türkiye klasiği. Başkanın etrafındaki şebeke sürekli yanlış açıklamalar yapmasına ve ertelemelere neden oluyor, ama bu menfaat ağını aşamamak, negatif seleksiyon da başkanın sorumluluğunda.

Gülcan Tezcan: Meydana döşenen girintili, çıkıntılı taşlar çocuklar, yaşlılar, için ciddi bir tehlike.

Şükrü Özcan: 5 bin yıllık geçmişi olan bir alana iş makinesi sokmak, züccaciye dükkanına filin girmesi gibi bir etki bırakır.

Habibe Erdoğan: Bitse ne farkeder ki? Acayip bir taş döşüyorlar, iki kere düşme tehlikesi geçirdim.

Sebahattin Öz: İstanbul 1970'li yıllara döndü. Dede temeli atıyor ama torun bile zor görüyor.

Editör: Haber Merkezi