Öğretmen atama sonuçları bugün duyurulacak. 99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmen atanacak. Beden eğitimi alanı için ayrılan 319 kişilik kontenjanın 31'i için milli sporcular arasından atama yapılacak.

En fazla öğretmen ataması 7 bin 503 kişiyle okul öncesi alanında yapılacak. Bu branşı 2 bin 223 kişiyle sınıf öğretmenliği, 1250 kişiyle özel öğretim öğretmenliği, 1218 kişiyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 kişiyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip edecek.

Öğretmen atama sonucu sorgulama e-Devlet ekranı MEB'den gelecek açıklama ile erişime açılacak. 20 bin öğretmen ataması için tercih başvurularının tamamlanmasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Heyecanla beklenen öğretmen atama sonuçları bu hafta erişimde olacak. Peki, Öğretmen atama sonuçları açıklandı mı, ne zaman saat kaçta açıklanacak? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.


Öğretmen Atama Sonuçları için beklenen gün geldi. Sözleşmeli Öğretmenlik atama başvuruları temmuz ayında alındı. Adaylar sözlü sınavlara 1 Ağustos ve 13 Ağustos tarihleri aralığında girdiler. Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından atama tercihleri tamamlandı. Şimdi sıra sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarında. Takvime göre atama sonuçları 1 Eylül'de erişime açılacak. 

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen atama sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklanacak.  Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Editör: Haber Merkezi