Bugün 3 Mayıs; Türkçülük günü. 

1944 yılından bu yana her 3 Mayıs'ta kutlanıyor.

Çünkü 3 Mayıs 1944, Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası, bu davanın harekete dönüşmesinde mihenk taşıdır.

3 Mayıs 1944 tarihinde de neler olduğunu unutmamak gerek. 

Bu devirde ülkeyi hakimiyeti altına almaya çalışan, ve bu uğurda da bir çok ülkücüye, başta rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'e, Nihal Atsız'a elinden geldiğince bela yaratmaya çalışan güç vardır iktidarda.

Tutuklanır Milliyetçiler. Uyduruk nedenlerle "Türkçülük-Turancılık Davası" başlar. 

Türkçülük-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra “Ankara Nümayışı” düzenlenmiştir. 

Nümayış nedeniyle yargılama sonucunda Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sançar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal çeşitli cezalara çarptırıldılar.

Ancak yılmadılar. Sonraki yıllarda tüm yurdu saran büyük yürüyüşe başladılar ve Türk Milliyetçiliği'ni silinmez bir iz olarak yeryüzüne kazıdılar.

3 Mayıs 1944'ü anmak amacıyla  3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri Hapishanesi'nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere Milliyetçiler tarafından Türkçülük günü ilk kez kutlanmıştır. 

Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.

O günden bugüne... 3 Mayıs 2020'ye... 

Bugünün önlemini daha iyi anlamak için Mustafa Kemal Atatürk'e kulak vermek gerekmektedir. 

Ne demiş Ulu Önder:

”Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir. Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.” 

Alparslan Türkeş'e kulak vermek gerekmektedir.

Ne demiş Başbuğ: 

"Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır. Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır.”

Türkçülük günün kutlu olsun Türkiye...