05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM 334 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürü telef oldu

334 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürü telef oldu

Van'ın Çatak ilçesinde, dereye yönelen sürünün kayalıktan düşmesi sonucu 334 küçükbaş hayvan telef oldu, çok sayıda hayvan da kayboldu. Büyük zarar gören besiciler üzüntü yaşarken, kayıp hayvanların bulunması için çalışmalar sürüyor.

Van'ın Çatak ilçesinde, dereye giden sürünün kayalıktan düşmesi sonucu 334 küçükbaş hayvan telef oldu, çok sayıda hayvan da kayboldu. Kayıp hayvanların bulunması için çalışmalar sürüyor.

İlçenin Yukarı Narlıca Mahallesi'nden Çılga Mahallesi'ne götürülen yaklaşık 1500 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürü, tepelik alandan geçtikleri sırada aniden yakındaki dereye yöneldi. Bu esnada kayalık alandan düşen 334 küçükbaş hayvan telef oldu, büyük bölümü ise kayboldu. Haber üzerine bölgeye giden besiciler, hayvanlarının telef olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadı. 

Vatandaşlar ve besiciler, kaybolan küçükbaş hayvanların bulunması için çalışma başlattı. Bölgeye giden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri incelemede bulundu ve telef olan hayvanları kayıt altına aldı. Besicilerden Şahin Kaplan, AA muhabirine, sürüde sahip olduğu 200 hayvandan 180'inin telef olduğunu söyledi. Koyunların düştüğü bölgedeki merayı 2 gün önce kiraladıklarını anlatan Kaplan, çobanın sürüyü yakındaki dereye götürdüğü anda olayın yaşandığını ifade etti.  Kaplan, "En çok koyun bana ait. Çoban bize böyle bir uçurum olduğunu göremediğini söyledi. Hepimiz çok üzgünüz. İnşallah devletimiz bize bu konuda destekte bulunur" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *