Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından kulisler hareketlendi. Henüz adayını açıklamayan 6'lı masanın ne yapacağı ise merak konusu oldu.

Bugün TV'de bir canlı yayına katılarak seçimlere ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dikkat çeken ifadeler kullandı. Turan, "6'lı masanın adayı kim olur?" sorusuna; "Seçim geldi, hala adayları yok. Hala Suriye politikalarını, ekonomi politikalarını bilmiyoruz. Eğer Kılıçdaroğlu aday olsaydı, bugüne kadar açıklardı. Hala açıklanmamış olması masadaki krizi gösteriyor. Kemal Bey'in cesareti olsa şimdiye kadar aday olurdu. Daha geçen hafta Meral hanımın İmamoğlu ile afişlerini gördük. Yani bir siyasi parti ittifak da olsa başka bir partinin belediye başkanını aday gösterme iddiasında" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda sık sık CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'na aday olması yönünde çağrı yapmıştı. Erdoğan, "Hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza'' demişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu çağrılara, "Adayımızı seçim tarihi belli olduktan sonra açıklayacağız" sözleri ile yanıt vermişti.

Seçim tarihinin büyük oranda belli olmasının ardından gözler 6'lı masaya çevrildi. 6 liderin kısa bir sürede bir araya geleceği ve aday ismini Şubat ayında açıklayacağı öne sürülüyor.