6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri konuştu;

Gümüşel'in ağabeyi, "Böyle bir konu olsaydı herkesten önce bizim haberimiz olurdu. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok dedi. 

Onunla aynı evde büyüdüm. İki yıl evvel, çocuğum olduktan 15 gün sonra gitti. Gerçekten bir tarafımız kan ağlarken, bir taraftan acı acı gülümsemek zorunda kalıyoruz. Halk TV'de bastır bastır dakikalarca üzerine konuşulan fotoğraflar, bizi sadece güldürdü. Biz hepimiz hafızız, bizi hüzne boğan kardeşim de hafızdır. Ben Kur'an-ı Kerim'i bitirdiğim vakit de hafızlığa geçiceğim zaman da bana akülü arabalar alındı, etkinlikler düzenlendi. Bu bahse konu olan kardeşim de özellikle 'Ben gelinlik giyeceğim' diye bastır bastıra üstünde durduğunu hatırlıyorum. Biz bunu diktirdik, bunu giydi ve fotoğraf çektirdik. Peki sadece onun fotoğrafı mı var? Hayır, diğer kız kardeşlerimin de gelinlikli fotoğrafları var. Bunlar evlendi mi şimdi? Bizim en çok acımız, annemize babamıza. Annem bu haberleri duyduğundan beri ağzına bir lokma ekmek koymadı. Ben Halk TV'ye sormak istiyorum, bir anneyi bu duruma getirmenin vebalini kaldırabilecek misiniz? Bu vebalden belki bu dünyada kurtulur ama ahirette hesaplaşacağız" dedi. 

Gümüşel'in kız kardeşi, Fatma Betül Gümüşel ise, "Ablamla aramız çok yakın. Öyle bir şey olsa aynısı bize de olurdu. Bize öyle bir baskı olmadı. Ben 21 yaşındayım. Gitmeden önce ablam biraz değişti sadece. İkinci çocuğu oldu, çok mutluydu. 5. aya kadar bir yerlere gidiyordu sürekli, çok çok mutluydu. Bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde, bebeğini kaybettiğini öğrendi, ondan sonra çok değişti. O neşeli insan gitti, yerine başka biri geldi. Ben de gelinlik giymek için çok ısrar ettim çünkü o dönemler bayram olduğunda herkes gelinlik giymek isterdi. 23 Nisan etkinliğinde benim de gelinlikli fotoğrafım var, arkadaşlarım da gelinlikli. Şimdi bunların hepsi evlendi mi?" diye konuştu.

Gümüşel'in küçük kız kardeşi Ayşe Hümeyra Gümüşel de ablasının sözlerine destek vererek, "Ben 19 yaşındayım. Hala bekarım ve evlenmedim, hiçbir baskı da yapmadılar. " ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber7com

Editör: Haber Merkezi