HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6  yaşında evlendirdiği ve yıllarca cinsel istismara uğradığı iddia edilen H.K.G.'nin yaşadıklarıyla ve şu anki hayatıyla ilgili yeni detaylar paylaştı. 

Alçı'nın aktardığına göre, H.K.G. sığınma evindeyken ailesi orayı bastı ve genç kadını kaçırmaya çalıştı. H.K.G., bu olayın gündeme gelmesinin ardından ikinci kez isim ve şehir değiştirdi. 

Alçı, Aile Bakanlığı'nın bu olayı bu zamana kadar gündeme getirmemesi hakkında da, "Başta bize sadece kızın anlattığı hikaye geliyor, ne vakıf, ne cemaat hiçbir şey yok, soruşturma dosyası da yok, mağdurun anlattığı kadar var, o anlattıkça öğreniyoruz" yanıtını aldığını söyledi. 

Alçı, genç kadının 2020'de evden kaçtığı andan itibaren olanları şöyle aktardı: 

"H.K.G., 2020 Kasım’da Aile Bakanlığı'na başvuruyor. Gönderen İstanbul Anadolu Adliyesi.

Evden çocuğu ile birlikte çıkıyor ve doğrudan Anadolu Adliyesi’ne gidiyor. Orada bir dilekçe yazıyor. Kalacak yeri olmadığı ve güvenlik tehdidi altında bulunduğunu söylediği için ŞÖNİM’e yönlendiriliyor.

ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) yetkilileri onu önce İstanbul’da bir sığınma evine yerleştiriyor. Bu arada HKG boşanmak için dilekçe veriyor.

Anadolu Adliyesi, bu esnada mağdurun talebi üzerine kendisine bir avukat tahsis ediyor.

Boşanma davası esnasında polis eşliğinde H.K.G.’yi birkaç kez mahkemeye götürüyorlar.

Dava sonuçlanıyor, H.K.G., çocuk yaştan beri taciz ve tecavüzüne uğradığı ‘koca’dan boşanıyor. O esnada hâlâ İstanbul’da bir kadın sığınma evinde.

Belli aralıklarla mahkemenin kararı üzerine çocuğu görevliler eşliğinde eski ‘eşi’ne yolluyor. Ancak bir süre sonra bu yollamalar esnasında çocuğun H.K.G.’nin, ‘anne’ ve ‘babası’ ile görüştürüldüğünü de fark ediyor. Bundan çok rahatsız oluyor ve yeniden mahkemeye başvurarak çocuğunun babası ile görüşmesi kararının kaldırılması talebinde bulunuyor.

Tam bu esnada aile, kızlarının kaldığı sığınma evinin yerini tespit ediyor. Gelip kaldığı yeri basmaya kalkıyorlar, güvenlik görevlileri müdahale ediyor, içeri giremiyorlar.

Bu olay üzerine H.K.G., başka bir şehre (artık İzmir olduğunu biliyoruz) sevk ediliyor ve kendisine yeni bir kimlik veriliyor.
 

Editör: Haber Merkezi