05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM 6'lı masadan iki lider, partileri birleştirme kararı aldı

6'lı masadan iki lider, partileri birleştirme kararı aldı

Kulislerde konuşulanlara göre iki parti liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, partileri birleştirmek için görüşmeleri sürdürüyor.

DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti; 14 Mayıs'ta gerçekleşen milletvekili genel seçimlerine CHP listesinden girdi.

CHP'nin Meclis'e soktuğu 169 vekilin 38'i ise bu saydığımız diğer partilerin vekilleri oldu. Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili var.

Kulislerde konuşulanlara göre bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Sözcü'den Saygı Öztürk, 2 partinin birbirine çok yakın olduğunu ve eğer birleşme gerçekleşirse "Eş başkanlık" döneminin yanı sıra Davutoğlu'na "Onursal genel başkanlık" unvanı da verilebileceğini aktardı.

Öte yandan Meclis'te güçlü bir grup kurmayı hedefleyen iki liderin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de temasta olduğu öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *