Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayıları tedbirsizlik sebebiyle yeniden yükselmeye başladı. Vaka sayılarının hızla artmasının ardından 7 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağının geleceği iddia edildi.

Bakan Koca'nın açıkladığı veriler ile de durumun vahameti gözler önüne seriliyor. Bu kapsamda yeni yasaklar kapıda. Geri dönecek yasakların Ankara başta olmak üzere 7 ilde uygulanması planlanıyor.

Ankara başta olmak üzere 7 ilde görülen pandemi artışı nedeniyle, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmaların ardından bir dizi önlemler planlanıyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre planlar arasında, salgının yayılmasının kesintiye uğraması için hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının gelebileceği öğrenildi. Bu yasaklar, salgının artış gösterdiği illerin tamamında olabileceği gibi ilçe bazlı da uygulanabilecek.

Yine Bakan Koca 6 Eylül 2020 koronavirüs tablosunu açıklarken şunları kaydetmişti:

"Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım"

Editör: Haber Merkezi